Skamfuld debat om system kontra borger

Britta Christensen og Arne Bech grebet i nyt mundhuggeri, da byrådet mødtes tirsdag

Artiklens øverste billede
Arne Bech mente, at sagsbehandlingen burde have taget udgangspunkt i, at hjælpe borgeren til sin retmæssige pension.

l Britta Christensen (A) og Arne Bech (H) er blevet grebet i et nyt mundhuggeri i byrådet - denne gang om Thyge Lauritsens pensionssag, herunder synet på balancen mellem system og borger . Mundhuggeriet opstod sidste tirsdag, da Socialdemokraterne i Socialudvalget kort før byrådsmødet havde stemt nej til en dispensation til pensionisten. Dermed går Thyge Lauritsen indtil videre glip af de 10.000 kr., som han har mistet på grund af et brev, som han ifølge eget udsagn aldrig har modtaget fra kommunen (sagen er anket til statsamtet, red.). Alligevel valgte Arne Bech at bringe sagen op i byrådet under dagsordenens punkt "eventuelt". - Man gør en pensionist fortræd. Systemet kaster en enkelt person ud i et helt urimeligt og kafkask proces-mareridt. Gentagne gange giver systemet ham anledning til at skulle forholde sig til nyt. Og jeg er sikker på, at det aldrig nogensinde har været en lovgivers ønske på det her område, og jeg er overbevist om, at man ikke agerer i forhold til dét, der er lovens intentioner. Vores to mest prominente politikere, socialudvalgsformanden og borgmesteren, har i den her sag et alvorligt og selvskabt troværdighedsproblem. Sagen startede med en åbenhed og blev behandlet åbent. Og nu forekommer det mig som kommunalbestyrelsesmedlem, at den er ved at ende med en helt urimelig og unødvendig tavshedsbelagt debat, sagde Arne Bech på byrådsmødet, og tilføjede: - Så jeg synes, der er nogen, der bør skamme sig. Jeg kan ikke stiltiende se på, hvordan et system lemlæster en pensionist, som ikke har fået den pension, som vi allesammen har givet udtryk for, vi ønsker ham, sagde Arne Bech. Harm borgmester Arne Bech fik omgående svar på tiltale af borgmesteren: - "Eventuelt" på et kommunalbestyrelsesmøde har aldrig nogensinde været tilset til, at vi skulle sagsbehandle personsager. Og jeg skal gerne være dén, der stiller forslag om, at "eventuelt" fremadrettet udgår, hvis det skal bruges på den måde. Fordi jeg mener, Arne Bech, - og jeg agter ikke at gå ind i en diskussion med dig om personsager -, at du er meget grov overfor systemet. Fordi - hvem er systemet? Jeg går ud fra, at det er vores medarbejdere. Altså vi har hørt, hvad du mener om socialudvalgsformanden og undertegnede. Det kommer ikke bag på nogen og der er ikke noget nyt i det. Det kan jeg ikke hidse mig op over. Men det er ret grove ting du kommer med, og det harmer mig faktisk - på medarbejdernes vegne. Og det synes jeg måske, at du skulle skamme dig over, sagde Britta Christensen. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.