Symfonikerne i Medborgersalen

Hvidovre Musikskole præsenterer atter Amatørsymfonikerne ved koncerten næste tirsdag

Artiklens øverste billede
Sidste år spillede Amatørsymfonikerne deres sommerkoncert med kongligt publikum, da orkestrets protektor prins Henrik og hans franske famile overværede koncerten.

Årets Koncert med Amatørsymfonikerne bliver igen i år med Hvidovre Musikskole som vært. Programmet er to vægtige klassiske værker - Mozarts Titus ouverture og Bruckners romantiske symfoni. Der er billetsalg ved indgangen til Medborgersalen før koncerten, der afholdes tirsdag den 13. juni kl. 20.00. Billetprisen er 60 kr. Dirigenten er Christian Kluxen . Han er født i 1981 og startede sin musikalske løbebane som 7-årig i Tivoli-Garden, hvor han spillede tværfløjte. Som 15-årig fik han posten som dirigent for Tivoli-Gardens Musikkorps. I 1998 startede Christian Kluxen på Sankt Annæ Gymnasium på den 4-årige musiklinje med tværfløjte og direktion som hovedfag. Her blev han i 1999 assisterende dirigent for Sankt Annæ Symfoniorkester. I 2003 vandt han stillingen som fast dirigent for DUSIKA (De Unges Symfoniorkester i Københavns Amt). Christian Kluxen gæstedirigerer ofte de københavnske amatørorkestre. Desuden kan nævnes opgaver i Sverige, Ukraine og Finland. Christian Kluxen har modtaget undervisning i direktion af diverse danske dirigentnavne og desuden af professor Jorma Panula ved Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og ved en masterclass i Finland i august 2004. For øjeblikket studerer han på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med tværfløjte som hovedfag, og modtager derudover privatundervisning i direktion hos chefdirigent for Sjællands Symfoniorkester Giordano Bellincampi. Amatørsymfonikerne blev grundlagt i 1954 som et kammerorkester, men er i dag et fuldt besat symfoniorkester med 60-70 musikere. Repertoiret er bredt og spænder fra det wienerklassiske til ny musik. Hovedvægten er lagt på værker for stor besætning, f.eks. romantiske værker og Carl Nielsens symfonier, men orkestret har også samarbejdet med kor om opførelser af betydelige korværker, bl.a. Haydns Skabelsen , Mozarts Requiem , Gades Elverskud og Verdis Requiem . Endelig har orkestret ved flere lejligheder uropført værker skrevet specielt til orkestret. Orkestret samarbejder med såvel kendte solister som unge solister på vej, heriblandt Nina Pavlovski, Niels Jørgen Riis, Marie Rørbech, Christina Åstrand, Mikkel Futtrup, Malin Broman, Benjamin Koppel, Frederik Øland, Clara Bæk og Niels Ullner. Orkestret har været dirigeret af bl.a. Morten Schuldt-Jensen, Frans Rasmussen, Ole Schmidt, Michael Schønwandt, Leif Segerstam, Morten Ryelund, Tamás Vetö, Damian Iorio og Giordano Bellincampi. Amatørsymfonikerne giver cirka ti koncerter om året, fortrinsvis i Københavnsområdet. Hvert andet år rejser orkestret til udlandet og samarbejder med derboende lokale orkestre, amatører som professionelle. Orkestret har bl.a. været i London, Frankrig, Estland, Letland, Litauen, Italien og på Malta. Ofte arrangeres der efterfølgende genvisit i København. Orkestret har i 2004 fejret sit 50-års jubilæum med en stor jubilæumskoncert i Tivolis Koncertsal samt udgivelsen af et festskrift.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.