Dårligt vand kan skyldes egne installationer

Hvidovre Vandforsyning udgiver ny pjece der henvender sig til dem, der har ansvaret for en større vandinstallation.

Hvidovre Vandforsyning sætter med en ny pjece fokus på driften af større vandinstallationer. Baggrunden er, at vandkvaliteten, som den opleves ude ved vandhanerne, er meget afhængig af, hvordan ejendommenes installationer indrettes og vedligeholdes. Ofte rettes skytset mod vandforsyningen, når vandkvaliteten er dårlig, men når vandet forlader forsyningsnettet ved skel, er det ejendommens ejer, der har ansvaret. Hvidovre Vandforsyning kontrollerer kvaliteten i boringer, vandværk og forsyningsnet - og her er kvaliteten i top. - Vandinstallationerne i bygningerne har stor betydning for vandkvaliteten, og vi oplever desværre ofte, at vandet bliver kedeligt, varmt eller får en dårlig smag, når det har været igennem uhensigtsmæssige installationer i større bygninger, fortæller leder af Hvidovre Vandforsyning Lars Thiesson. Lars Thiesson fortsætter: - Vi vil gerne hjælpe de folk, der har det daglige ansvar for installationerne til at drive og vedligeholde installationerne, så vandkvaliteten forbliver god. Det kan være viceværten, en VVS-mester eller en teknisk serviceleder. Hvidovre Vandforsyning udsender pjecen med gode råd om vandinstallationer til bl.a. boligselskaberne, VVS-mestrene og kommunens egne store bygninger. Med pjecen følger en stående invitation til at henvende sig til Vandforsyningen, hvis man har spørgsmål om vandinstallationer, vandkvalitet, vandforbrug mv. De vigtigste ting, man skal være opmærksom på er: - Placer tappesteder, der særligt bruges til drikkevand, tidligt på ledningsnettet, dvs. tæt på indløbet til ejendommen. Der opnås den friskeste vandkvalitet. - Kontraventiler sikrer mod tilbageløb og dermed mod forurening af hele installationen, hvis uheldet er ude. - Undgå "døde ender", der skaber risiko for bakterievækst. - Materialevalget har betydning for vandkvaliteten og rørenes holdbarhed. Undgå varmeforzinket stål og kobber i Hvidovre. - Legionella-bakterier i det varme vand forebygges ved at holde 55 grader ved tappestederne. - Brug autoriserede VVS'ere ved etablering, renovering og ændring af installationerne. Man er altid velkommen til at kontakte Hvidovre Vandforsyning på tlf. 36 39 25 80.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.