Snerydningen var simpelthen for dårlig

Bedre ordning vedtaget af et byrådsflertal

Artiklens øverste billede
Steen Ørskov Larsen er tilsyneladende ikke helt tilfreds med Teknik- og Miljøudvalgets forklaring om, at "Udvalget drøftede kommunens snerydning og glatførebekæmpelse. Udvalget udtrykte fuld tilfredshed med medarbejdernes indsats – inden for de gældende rammer – i forbindelse med de seneste voldsomme snefald".

Bedre kommunal snerydning, når det virkelig vælter ned. Det er konklusionen, efter at et byrådsflertal for nylig vedtog en socialdemokratisk afværgedagsorden, der skulle forhindre, at De Konservative løb med hele æren for at have stillet forslag om ændringer af vinterregulativet. - Såfremt det ud fra en totaløkonomisk vurdering skønnes mest fordelagtigt at foretage en samlet rydning uagtet vejkategori gøres dette ved hjælp af de eksterne samarbejdspartnere kommunen har aftale med, lød Gruppe A's ændringsforslag. Ændringen betyder, at der i vinterregulativet tilføjes et afsnit, som gælder i vintre som i år, hvor sneen virkelig har væltet ned. I særlige situationer, hvor det skønnes, at det kan betale sig at rydde alle veje (både A-, B- og C-veje) på én gang, tilkalder Hvidovre Kommune altså nu hjælp udefra. Konservativt forslag Ændringen betyder ikke den store ændring, men giver "fodfolket" mulighed for at tilrettelægge snerydningen mere fleksibelt end i dag. Det oprindelige konservative forslag - som var stillet på baggrund af massiv borgerkritik af snerydningen - lød på ændringer i forhold til især busnettet og andre hovedfærdsels-årer, som De Konservative ønskede at holde åbne i to eller flere spor. De Konservative ønskede også, at cykelstierne langs vejene samtidig skulle ryddes. Og at der på disse færdselsarealer skulle foretages rydning hele døgnet alle ugens dage. Samt at fodgængerpassager ved busstoppesteder og vejkryds også skulle "tilstræbes ryddet". Og omkring øvrige veje af trafikal betydning ønskede Steen Ørskov Larsen (C), at disse veje skulle ryddes med plov eller kost, fortrinsvis inden for normal arbejdstid. Dog mente han, at der ved kraftigt snefald skulle ryddes hele døgnet alle ugens dage. Vedrørende øvrige veje ønskede Ørskov at disse skulle ryddes inden for normal arbejdstid, når først hovedfærdselsårerne og de øvrige veje af trafikal betydning ellers var ryddet. - Dog kan disse veje ryddes med plov eller kost uden for normal arbejdstid i tilfælde af særligt kraftigt snefald efter vejbestyrelsens vurdering, når der er kapacitet til det, oplyste Ørskov. Ørskov mente selv, at hans forslag handlede om "mindre justeringer" i et regulativ, der ellers har hans fulde opbakning, bl.a. hvad angår prioriteringen i A-, B- og C-veje. En lille krølle er, at Ørskov tog et økonomisk forbehold, som Gruppe A undlod at tage i det vedtagne forslag, som dermed var det mest vidtgående. De Konservative stemte som det eneste parti imod afværgedagsordenen under henvisning til eget forslag. I øvrigt har byrådet rost snedrydningsindsatsen under henvisning til givne omstændigheder. Og Liste T har der-udover rettet kritik af de borgere, som anvender ukvemsord overfor de kommunale sneryddere.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.