Politiet flytter ekspeditionen

Anmeldelser af kriminalitet skal fremover ske ved fremmøde på Rødovre politistation

Artiklens øverste billede
politiskilt Nye betjente i Hvidovre/Rødovre politikreds april 2006

Mandag den 3. juli lukker Kriminalpolitiet i Hvidovre ekspeditionskontoret i Bytoften for personlige anmeldelser. Fremover skal ekspeditionen på Bytoften rumme kontorpersonale, der alene anviser folk til rette, når de skal i retten eller afhøres. Lukningen af kriminalpolitiets ekspedition skal være med til at sikre en generelt bedre politibetjening i politikredsen, selvom det af enkelte nok vil blive opfattet som en forringelse, at de ikke blot som hidtil kan møde op på deres "egen" politistation. - En af de væsentlige argumenter for at lukke ekspeditionen har været, at udnytte personaleressourcerne bedst muligt. I 2005 var der et meget stort pres på paskontoret, idet mange hentede pas både til sig selv og til deres børn, efter at der var åbnet op for denne mulighed. I år er det ti år siden, at de nuværende pas blev indført, og i den anledning forventer vi en yderligere stigning i antallet af paskunder på 10-15 %. En del af ressourcerne fra kriminalpolitiets ekspedition, vil derfor blive overført til paskontoret, oplyser kriminalinspektør Ole J. Andreasen. - Resten af ressourcerne vil blive inddraget i efterforskningen af de verserende straffelovsovertrædelser, hvor de vil være med til at styrke efterforskningen i en lang række sager. Endelig vil lukningen af ekspeditionen være et led i den tilpasning, der i øjeblikket finder sted i relation til den kommende politikredsreform. I de fleste politikredse i Danmark med 5-7 kommuner eller flere, har man for længst sammenlagt ekspeditionskontorer således, at alle henvendelser besvares et sted. Hidtil har vi i Hvidovre holdt igen med en sådan sammenlægning, men vi må se i øjnene, at denne sammenlægning vil være et naturligt led i den fremtidige struktur, udtaler kriminalinspektøren. Herefter Rødovre Alle anmeldelser om begået kriminalitet henvises herefter til Rødovre politistation. Der vil ved samme lejlighed blive anbragt en kriminalassistent på Rødovre politistation, hvor han skal være med til at optage anmeldelser og visitere henvendelser i øvrigt. Kriminalpolitiet understreger, at Pas- og kørekortkontoret i Hvidovre holder åbent som hidtil mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 09.00 til 14.00 og torsdag fra kl. 09.00 til 17.30. Der ændres heller ikke i nærpolitiets åbningstid, hvor der på Frihedens nærpolitistation er åbent tirsdag fra kl. 13.00 til 15.00 og torsdag fra kl. 16.00 til 18.00. Og på Avedøre nærpolitistation, hvor der er åbent dagligt fra kl. 14.00 til 16.00, dog torsdage fra kl. 14.00 til 18.00. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.