22.000 kr. sparet på regningen

Et år efter en gennemgribende energirenovering af en murermestervilla fra 1927 kan husejerne konstatere, at de opnåede besparelser er langt større end forventet

Artiklens øverste billede
Murermester villaen fra 1927 fik energirenovering.

Danske boligejere kan spare mange penge på varmeregningen ved at gennemføre en energirigtig renovering af boligen. Det viser målinger udført igennem et år efter en gennemgribende renovering af en 161 m2 murermestervilla i Køge i november 2004. - Efter et års målinger har det vist sig, at de realiserede besparelser er endnu højere end forventet bl.a. som følge af de stigende energipriser. Den årlige besparelse viste sig at være hele 22.300 kroner i stedet for de 16.000 kroner, der blev beregnet i den første rapport. Efter finansiering af renoveringen er den samlede nettobesparelse det første år på 13.800 kroner i stedet for 7.500 kroner som først antaget, fortæller adm. direktør Johan Prior Knock fra Rockwool A/S. Energirenoveringen af huset i Køge er gennemført af Rockwool i samarbejde med DTU, Danfoss og Energimærkesekretariatet som et demonstrationsprojekt. - Formålet med at gennemføre projektet er at levere den praktiske dokumentation for, at en energirenovering kan betale sig, også for den enkelte husejer. Det har vi nu opnået med de gode resultater i den seneste rapport, siger Johan Prior Knock fra Rockwool A/S. Varmeudgifter reduceret til det halve Det økonomiske besparelsespotentiale ved en energirigtig renovering af boligen stiger i takt med oliepriserne. I det forgangne år er oliepriserne steget fra 6,40 til 7,60 kr./l., og samtidig viser et helt års målinger, at den årlige besparelse er blevet forbedret fra forventede 2.500 liter fyringsolie til 3.050 liter. Det betyder, at udgifterne til opvarmning er reduceret med 57 procent. - I villaen i Køge har husejeren kunnet fastholde samme indendørstemperatur, men til de halve udgifter. Det viser, at isolering og energirenovering er en af de mest rentable investeringer, man overhovedet kan gøre i sin bolig. Særligt med de konstant stigende energipriser er der mange andre boligejere, der vil have stor økonomisk gevinst af at energiforbedre og fremtidssikre boligen, også selv om man skal låne pengene til at finansiere forbedringerne, siger Johan Prior Knock fra Rockwool A/S. Samtidig med at varmeudgifterne er reduceret, har forbedringerne også skabt bedre komfort i huset. Det skyldes bl.a., at træk undgås. Forbedringerne i huset i Køge kostede 157.000 kroner at gennemføre inkl. moms. Der er udført efterisolering af hulmur, loft, skunk og skråvægge med Rockwool isolering. Vinduer er forbedret med forsatsvinduer med energiglas, og radiatoranlæggene blev forsynet med Danfoss termostatventiler. Nogle forbedringer kræver fagfolk, mens andre kan gennemføres af husejerne selv. På Rockwools hjemmeside findes en oversigt over, hvor der skal fagfolk til, og hvor man kan gøre det selv.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.