"Vi vil appellere til fornuften"

Måske sidste nytårsparole i Hvidovre Politikreds - men politimesteren kaster ikke håndklædet i ringen

Artiklens øverste billede
Nytårsparolen blev holdt på Rødovregaard - måske for sidste gang.

- Lige nu er det muligt, at I overværer en historisk begivenhed. Hvis regeringens politik står til troende, kan I fortælle: Vi deltog i den sidste nytårsparole i Hvidovre Politikreds... Sådan lød indledningen på Politimester Langlouis' tale ved årets traditionelle nytårsparole. Men den tradition kan som bekendt ophøre, hvis politireformen bliver en realitet svarende til regeringens første udkast, hvor Hvidovre Politikreds skal slås sammen med Glostrup og Gladsaxe. Politireform eller ej: Det er stadig godt at være ansat i Hvidovre Politikreds og rimeligt trygt at færdes i kommunerne Hvidovre og Rødovre. Det slog politimesteren fast, men påpegede også, at "det er bekymrende, at unge under 15 år i stigende grad begår temmelig grov kriminalitet" under henvisning til årets første måneders plagen af røverier omkring Frihedens Station og på S-togsnettet. - Selvom voldstallene er gået en del op, er det ikke på gadeplan, at overfaldene sker. Volden udøves fortsat mest i etablerede eller opløste parforhold, typisk i druk eller jalousi eller i tilknytning til værtshusbesøg, sagde Langlouis. Han påpegede dog, at voldssagerne har betydet meget arbejde. Han oplyste, at der er sket et markant fald i antallet af indbrud - fra 863 til 612, hvilket er det laveste tal i dette årtusinde. - Men vi har også som politikreds gjort meget. Vi har målrettet patruljeringen i udsatte områder og holdt kraftigt øje med top 20-listen over aktive indbrudstyve. Borgerne har været særdeles gode til at ringe, når de blev opmærksomme på noget mistænkeligt, fortsatte politimesteren. Hvidovre Politi har i 2005 indført en ny struktur. Det har betydet store ændringer i politikredsen. Blandt andet er en kriminalassistent tilknyttet hver nærpolitistation, hvilket har givet gode resultater. Politimester Langlouis sluttede af med det store spørgsmål om politireformen: - Det er jo ingen hemmelighed, at vi har ønsket en anden vej end regeringens udspil. Oprindelig mente vi, at en kreds af Hvidovre, Rødovre og Glostrup kommuner ville være stor nok, men i lyset af det politisk mulige har vi i en udtalelse til justitsministeriet af 5. august 2005 udvidet os med yderligere Brøndby og Vallensbæk... - Politi- og retsreformen er ikke bygget på et krav fra folket om reformer. Næppe heller fra lokalpolitikerne. Det synes jeg også ministerens "roadshow" bærer præg af. Vi er de eneste, der har peget på et alternativ til de foreslåede 12 kredse, nemlig 23, hvilket vil harmonere med regeringens egne forslag til antallet af politikredse, sagde politimesteren og beroligede de enkelte medarbejdere med, at de her i kredsen aldrig ville komme til at køre 50-70 kilomter til nye tjenestesteder. Men ingen får noget at vide, før loven er endeligt vedtaget. Folketingets dom falder omkring Grundlovsdag. - Men vi lægger os ikke ned endnu. Vi vil appellere til den sunde fornuft, sluttede Langlouis. ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.