Flot arbejde!

Børn og unge i Hvidovre skal have de bedst tænkelige opvækstvilkår. Det prioriterer Kommunalbestyrelsen højt og det er udgangspunktet for den børnepolitik, som politikerne nu har vedtaget

Artiklens øverste billede
Børn og unge i Hvidovre skal sikres de bedst mulige vilkår. Den netop vedtagne børnepolitik er et vigtigt skridt på vejen.

l Den nye børnepolitik skal sikre en sammenhængende indsats inden for børne- og ungeområdet. Et af indsatsområderne i børnepolitikken er kost og motion. Desuden har børnepolitiken et særligt fokus på fire grupper børn og unge, nemlig "risikobørn", "de sårbare børn", "de truede børn" og "børn med svære problemer". Den sammenhængende børnepolitik gælder fra 2007-2010, hvor den skal revideres. Den 4. oktober 2006 sendte Hvidovre Kommune den sammenhængende børnepolitik til høring. Både institutioner, skoler, fritidshjem, klubber, kultur- og fritidsinstitutioner, bestyrelser i selvejende fritidshjem, råd, Skole- og Kulturforvaltningen, Social- og Sundhedsforvaltningen samt Centralforvaltningen er blevet hørt. Der er i alt indkommet 52 høringssvar. Flot arbejde Hvidovre Avis har ikke læst de mange høringssvar. Men i oplægget til behandlingen i Kommunalbestyrelsen kunne man læse følgende: - De fleste høringssvar udtrykker stor anerkendelse af forslaget til en sammenhængende børnepolitik. Størstedelen nævner, at de ser positivt på forslaget, der i øvrigt karakteriseres som et visionært udspil med gode, rigtige og relevante intentioner. De fleste tilkendegiver, at de ikke alene kan tilslutte sig forslaget, men også finder det meget anvendeligt som grundlag for indsatsen på børneområdet... Forslaget til en sammenhængende børnepolitik, blev da også positivt modtaget i Kommunalbestyrelsen. Liste T havde under sagsbehandlingen i Socialudvalget og senere Skoleudvalget stillet seks ændringsforslag til den nye børnepolitik. De samme seks ændringsforslag blev også stillet under behandlingen i Kommunalbestyrelsen. - Når vi sender et så omfattede forslag i høring er det vigtigt, at vi også lytter til svarene, siger Pernille Falcon fra Liste T. - Det er vigtigt, at vi tager de størst mulige hensyn til de "foreningsløse" børn. Men jeg må pointere, at når vi stiller de seks ændringsforslag er det kun fordi, at vi mener at børnepolitikken på denne måde vil blive endnu bedre. Det er på ingen måde udtryk for utilfredshed med forarbejdet til den nye børnepolitik. Der er udført et flot stykke arbejde... Kommunalbestyrelsen valgte da også at stemme nej til de fremsatte ændringsforslag og den nye børnepolitik blev efterfølgende vedtaget. oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.