Fast 4-stjernet hospitalsmad
Mogens Fonseca Pedersen, 34 år, er blevet chef for Hvidovre Hospitals køkken
l Mogens Fonseca Pedersen er blevet chef for Hvidovre Hospitals køkken, der i år forvandles til et af verdens største á la carte-køkkener. Til oktober kan samtlige 600 patienter bestille individuelt tilberedt mad fra en varieret menu. Fonseca Pedersen er 34 år og kommer fra det firestjernede Hotel Munkebjerg i Vejle. Restaurantkøkkenet har allerede fungeret for 150 patienter i et år som pilotprojekt, og det har været en klar succes. Nye beregninger viser, at restaurantmaden på langt sigt ikke koster mere end den traditionelle hospitalsmad. Den kokkeuddannede chef, der har været på hospitalet i godt et år, er i gang med et stort pionerarbejde inden for hospitalsmad. Nemlig at ændre køkkenet fra produktion af industrimad til kokke-håndværk. Maden i hospitalets køkken bliver nu lavet efter samme principper som på de bedste restauranter, individuelt og med friske råvarer af høj kvalitet. Patienterne kan vælge, hvad de har lyst til at spise ud fra en varieret menu, og de kan vælge, hvornår de har lyst til maden. Når de har valgt fra menuen, ringer de direkte til køkkenet og får maden serveret senest 45 minutter efter. - Det kan jo være, at en patient, der lige er blevet opereret og derfor har kvalme, ikke har lyst til frokost kl. 12, men gerne vil have en tebolle kl.15, siger Mogens Fonseca Pedersen: - Konceptet ser ud til at virke, for allerede nu spiser de dårligste patienter markant mere end før, hvor menuen og spisetiderne var faste. Køkkenet kommer til at bestå af fire mindre restaurantkøkkener, der er i fuld gang med at blive bygget. Alle patienter vil være omfattet af ordningen til oktober.