Fast 4-stjernet hospitalsmad

Mogens Fonseca Pedersen, 34 år, er blevet chef for Hvidovre Hospitals køkken

Artiklens øverste billede
Mogens Fonseca Pedersen har overtaget roret i Hvidovre Hospitals køkken med ca. 80 ansatte. Hans restaurantmad koster ikke mere end den traditionelle hospitalsmad, viser de nyeste beregninger fra Hvidovre Hospital. Foto: Susanne Østergaard.

l Mogens Fonseca Pedersen er blevet chef for Hvidovre Hospitals køkken, der i år forvandles til et af verdens største á la carte-køkkener. Til oktober kan samtlige 600 patienter bestille individuelt tilberedt mad fra en varieret menu. Fonseca Pedersen er 34 år og kommer fra det firestjernede Hotel Munkebjerg i Vejle. Restaurantkøkkenet har allerede fungeret for 150 patienter i et år som pilotprojekt, og det har været en klar succes. Nye beregninger viser, at restaurantmaden på langt sigt ikke koster mere end den traditionelle hospitalsmad. Den kokkeuddannede chef, der har været på hospitalet i godt et år, er i gang med et stort pionerarbejde inden for hospitalsmad. Nemlig at ændre køkkenet fra produktion af industrimad til kokke-håndværk. Maden i hospitalets køkken bliver nu lavet efter samme principper som på de bedste restauranter, individuelt og med friske råvarer af høj kvalitet. Patienterne kan vælge, hvad de har lyst til at spise ud fra en varieret menu, og de kan vælge, hvornår de har lyst til maden. Når de har valgt fra menuen, ringer de direkte til køkkenet og får maden serveret senest 45 minutter efter. - Det kan jo være, at en patient, der lige er blevet opereret og derfor har kvalme, ikke har lyst til frokost kl. 12, men gerne vil have en tebolle kl.15, siger Mogens Fonseca Pedersen: - Konceptet ser ud til at virke, for allerede nu spiser de dårligste patienter markant mere end før, hvor menuen og spisetiderne var faste. Køkkenet kommer til at bestå af fire mindre restaurantkøkkener, der er i fuld gang med at blive bygget. Alle patienter vil være omfattet af ordningen til oktober.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.