Boligejerne står i kø hos håndværkerne

Boligejerne må planlægge i god tid og væbne sig med tålmodighed, når de skal have bygget om eller til. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri

Håndværksvirksomhederne har travlt, for boligejerne står i kø for at bygget om og til. Lave renter, favorable lånemuligheder og voksende friværdier har givet dem overskud til at realisere deres boligdrømme. Derfor vil der typisk være nogen ventetid. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. - Ventetiden på at få udført håndværksmæssigt arbejde afhænger af arbejdets karakter og opgavens omfang. Hvis der er tale om mindre arbejder, f.eks. reparationer, skal man typisk vente 4-8 uger, forklarer konsulent Maria Hyldahl, Dansk Byggeri. Når privatkunderne skal have udført større arbejder, som en ny carport eller tilbygninger til huset, må de imidlertid forberede sig på at vente i 8 uger eller mere, før arbejdet kan påbegyndes. Planlæg i god tid - Derfor er det nødvendigt at planlægge arbejdet og kontakte håndværksmestrene i god tid, før du ønsker at få arbejdet udført. Det svarer til, at du skal planlægge en konfirmation eller et bryllup i god tid, hvis du vil være sikker på at få et ledigt festlokale og det rette cateringfirma. Sådan er det også med byggeprojekter. Ifølge undersøgelsen har mange boligejere da også forståelse for, at der er ventetid. En håndværksmester skriver i sin besvarelse, at "alle ved der er travlhed med der af følgende ventetid". Andre oplever, at kunderne gerne venter for at få et bedre stykke arbejde. En håndværksmester glæder sig over, at "kunderne har stor forståelse for ventetiden, når arbejdet er i orden". Vent til vinterhalvåret Maria Hyldahl understreger, at travlheden blandt byggehåndværkere i høj grad er sæsonbetonet. Og det kan boligejerne med fordel udnytte. - Det er værd at overveje, om arbejdet kan vente til vinterhalvåret, hvor håndværkerne typisk har færre opgaver og derfor bedre tid. Det er blandt andet opgaver som nyt køkken og andre indendørs opgaver, der kan betale sig at udskyde til vinterhalvåret, slutter Maria Hyldahl med en opfordring til - i så fald - at planlægge arbejdet allerede nu.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.