Udvalg drøfter nabostrid

Klage over et mæglingsmøde arrangeret af Lejerbo for beboere på Høvedstensvej 13

På Høvedstensvej 13 kæmpes der en bitter nabostrid, hvis forgreninger når helt op i byrådet. Første skridt er dog Økonomiudvalget, der som tilsynsmyndighed på et møde mandag drøftede nabostriden, herunder en klage over et mæglingsmøde i Lejerbo. Blandt andet ønsker klagerne - som er blevet underkendt i Beboerklagenævnet - at få vurderet, om medlemmer af afdelingsbestyrelsen kan være med til at behandle en sag om mæglingsmødet. Borgmesterkontoret oplyser, at der ikke findes et regelsæt for afholdelse af mæglingsmøder i de almene boligorganisationer, herunder regler for, hvem deltagerne i et mæglingsmøde skal være. Normalt er det hensigtsmæssigt at afholde disse møder med de implicerede parter i en konkret sag med henblik på at bilægge en opstået stridighed. I den konkrete sag var klagerne inviteret til mæglingsmødet. Men klagerne deltog ikke i mødet. Nogle af de inviterede til mæglingsmødet som omfattede beboerne Høvedstensvej 11 og 13, var medlemmer af afdelingsbestyrelsen. Bestyrelsespost betyder intet Borgmesterkontoret vurderer, at alle involverede, det vil sige beboerne på ovennævnte adresser, kan fremkomme med deres synspunkter på mæglingsmødet omkring de forhold, som er årsagen til, at mæglingsmødet bliver afholdt, og at det er uden betydning, om man som involveret er medlem af afdelingsbestyrelsen eller ej. Efter mæglingsmødet har afdelingsbestyrelsen via Le-jerbo, Regionskontoret, opfordret klagerne til ikke at henvende sig til de omkringboende, idet sådanne henvendelser opfattes som chikane. Afdelingsbestyrelsen har ikke efter mæglingsmødet afholdt møde, hvor den aktuelle sag er blevet behandlet. Klagerne har antydet, at afdelingsbestyrelsen har behandlet sagen efter mæglingsmødet. Borgmesterkontoret vurderer, at afdelingsbestyrelsen og Lejerbo, Regionskontoret for Hvidovre og Køge, ikke har overtrådt de beboerdemokratiske principper ved behandlingen af den konkrete sag. Parterne i nabostriden er på den ene side klagerne, Birthe og Kaj Sørensen på Høvedstensvej 13, st.tv. Og på den anden side deres overbo, familien Kristiansen. Stridens kerne er, hvorvidt Kristiansen udviser en uacceptabel støj og menneskelig adfærd eller ej.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.