Han blev offer for principper

Byrådsflertallet ser igennem fingre med, at Thyge Lauritsen blev unddraget pension

Artiklens øverste billede
BARE ÆRGERLIGT: Som borger skal Thyge Lauritsen selv sørge for, at kommunen modtager sin post.

Både Hvidovrelisten, Liste T og SF kritiserer Gruppe A for at se igennem fingre med, at den forholdsvis nyslåede pensionist Thyge Lauritsen blev offer for et rigidt tolket lighedsprincip i Social- og Sundhedsforvaltningen i Hvidovre Kommune. Med lighedsprincippet i hånden sørgede forvaltningen nemlig for, at Thyge Lauritsen blev unddraget to måneders folkepension - svarende til ca. 10.000 kr. - i begyndelsen af sin pensionisttilværelse. Forvaltningen har nemlig haft det princip, at man ikke rykker for svar på de ansøgningsskemaer, som sendes ud til byens kommende folkepensionister. Ingen rykkes - og dermed stilles alle lige. Og da der ikke kom svar fra Thyge Lauridsen - brevet var blevet væk i posten - ja, så vankede der ingen pension, selvom Thyge Lauritsen ifølge loven var berettiget dertil. Den form for princip-rytteri er imidlertid ikke guf for visse oppositionspartier. Det kom atter frem på det seneste byrådsmøde under dagsordenspunktet "eventuelt". - Vi havde i kommunalbestyrelsen for to måneder siden en borger, der spurgte til en pensionssag, og sådan som jeg erindrer sagen, var der fuld velvilje i kommunalbestyrelsen, og den fulde velvilje mener jeg blev bekræftet helt og aldeles på sidste kommunalbestyrelsesmøde, hvor borgmesterens indlæg gik på, at man ville se nærmere på det. Og Socialudvalgsformanden har tidligere lovet, at hun vil hjælpe alt det hun kunne, når blot det var inde for lovens rammer, sagde Arne Bech (H), og fortsatte: - Nu har vi fået to notater i alt. Det seneste notat har vi fået den 7. marts vedrørende pensionen - og det notat synes jeg ikke tilgodeså den fælles holdning, der blev tilkendegivet ved kommunalbestyrelsesmødet. Da Socialdemokraterne tilkendegav, at de ville hjælpe alt det de kunne, så skulle der ikke være noget til hinder for, at den pågældende fik sin pension - og hurtigst muligt, sagde Arne Bech, og videre: - Samtidig vil jeg sige, at det er synd, at en sådan sag har taget så lang tid, og at vi endnu ikke véd, om den er afklaret. Den pågældende har i en e-mail til en del af os givet udtryk for, at det er helt absurd, at man på bare fem minutter kunne have klaret den her sag, og nu ser det ud til at blive en sag, som i mandetimer allerede har passeret flere tusinde kroner, og fuldt ud har passeret et beløb, der dækker pensionen. En pension, som vi havde fået fuldt refunderet, og hvoraf han samtidig skulle have betalt skat. Og han kan jo hjælpes. Så det er noget med at få den afsluttet hurtigst muligt, sagde Bech, der beklagede, hvis sagen nu ligger i en eller anden klageinstans. - Det skulle man jo også have undgået, og have fået klaret af hurtigst muligt. Så den klageinstans heller ikke skal belastes. Det er en absurd kikser. Og jeg vil tillade mig at blive sur, hvis det er sådan, at jeg føler, at jeg bliver holdt for nar i forhold til de tre klare tilkendegivelser (fra byrådet, borgmesteren og socialudvalgsformanden, red.), sagde Bech.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.