Forældrenetværk forebygger kriminalitet

Socialforvaltningen bringer forældre sammen omkring udsatte børn

Artiklens øverste billede
Ahmet Demir, leder af Blæksprutten, ønsker at styrke forældrenes ressourcer og kompetencer i forhold til deres børn samt at skabe et forældrenetværk. Det vil Blæksprutten gøre ved at afholde mindst otte forældrearrangementer i 2006 for forældrene til de indskrevne i Blæksprutten.

Socialforvaltningen hjælper i stigende grad forældre igang med at danne netværk omkring de mere udsatte og sårbare børn og unge. Det meddeler Socialdirektør Kirsten Breindal på forespørgsel. - I for eksempel strategiplanen for SSP (det kriminalpræventive samarbejde mellem socialforvaltning, skole og politi, red.) kan man læse, at SSP sidste år igangsatte forsøg med at opbygge forældrenetværk. Vi kalder det forældrenetværk uden klart at have fået det defineret. Vi er bare begyndt at arbejde mere og mere målrettet i forhold til kontakten til forældrene også. Vi tror på det som metode til både at forebygge kriminalitet og misbrug, og hvis der er nogle uoverensstemmelser imellem de unge. Vi er hurtigt ude og have fat i forældrene, siger Kirsten Breindal, og tilføjer: - Det kan vi gøre på mange måder. Dels bringer SSP og Blæksprutten forældre sammen til en lille gruppe, f.eks. tre forældrepar eller nogle i en klasse, i et fritidstilbud eller på gaden. Så får de snakket om problemerne, f.eks. at deres unge har lavet ballade på gaden, trusler eller andet. Og det har vi haft nogle rigtig gode erfaringer med. Forældrene er meget positive overfor at vi henvender os. Vi har ikke haft negative erfaringer med det. Og derfor har vores medarbejdere fået endnu mere mod på at bruge det som metode, siger Kirsten Breindal, og videre: - Vi arbejder meget sammen med politiet på det her område. De bruger det samme, og er tidligt ude og fortælle forældrene, at "vi er bekymrede for din unge - vi møder ham sent om natten eller i dét og dét selskab!". Det kom langsomt Hvornår begyndte I med metoden? - Det kan jeg ikke sætte dato på præcist. Det er kommet langsomt, hvor vi er blevet mere og mere opmærksomme på, at dét tror vi på. Vi tror meget på det samarbejde med forældrene og også på, at det ikke skal være den løftede pegefinger overfor foældrene, men vores hjælp og støtte til, at de kan få løst problemerne. Her kan vores medarbejdere gå ind og være støttepersoner i forhold til at få sådan et samarbejde i et forældrenetværk til at fungere, siger hun. - Det kan også være en gruppe unge, der er begyndt at have lidt for meget hashrygeri, hvor vi går ind og hjælper forældrene med at få det splittet og hjælper dem med at få det håndteret. Her har vi som noget nyt haft Poppelgården Familiecenter med. Poppelgården bringer forældrene sammen og hjælper dem med at finde ud af, hvordan de skal tackle situationen omkring de unge. Det er svære og store udfordringer, forældrene står overfor. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.