Bilisten forsømmer sin vigepligt

Artiklens øverste billede
Alt for mange bilister kører bilen helt frem så en fodgænger ikke kan passerere.

Stadig oftere overtræder bilister en af Færdselslovens fundamentale regler, når de kører ud over fortovet: Vigepligten for fodgængeren. Det mener Dansk Fodgænger Forbunds formand Mikael le Dous. - Vi ser oftere og oftere at bilister, der skal ud fra en sidevej eller ejendom, kører bilen helt frem til cykelstien eller kantstenen, så fodgængeren ikke kan passere og må stå og vente på sin ret til at færdes frit på fortovet, hævder Mikael le Dous. - Tendensen er også meget klar ved andre typer spærrelinier, og der er tydeligvis flere årsager, mener formand le Dous. - For det første er bilerne blevet længere fortil, med større afstand fra den forreste kofanger til førerens øjne, så det er nødvendigt at køre længere frem for at orientere sig til siden. For det andet bliver bevoksning ikke ved alle udkørsler vedligeholdt, så udsynet for trafikken bevares. For det tredje bliver spærrelinier ikke altid vedligeholdt, så man kan se dem. - Disse forhold giver i forening nemt bilisten en dårlig vane med uden videre at stoppe alt for langt fremme ved kørsel ud over fortov, selv om det ikke er nødvendigt for udsynet, hævder Mikael le Dous, og det har så ført frem til den situation vi kender i dag, hvor fodgængerens lovfæstede rettigheder alt for ofte ikke respekteres. -Så kommer vi til den fjerde årsag til bilistens forsømmelighed: At der ikke er synligt færdselspoliti i lokalområdet. Hvis overtrædelse af Færdselsloven ingen konsekvenser har, vil den stærkeste naturligvis pleje sine egne interesser. Således som det også sker i skolegården, hvis gårdvagten sidder på lærerværelset og slubrer kaffe, påstår Mikael le Dous. -For at fodgængerne kan opleve den ret, de allerede for længe siden har fået tildelt, ønsker Dansk Fodgænger Forbund at kommunerne ser kritisk på udkørselsforholdene i lokalsamfundet, herunder får opmalet de forsvundne spærrelinier, samt at færdselspolitiet opprioriterer håndhævelsen af fodgængerens rettigheder, slutter Mikael le Dous.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.