Sund mad i sportshallen
Nye forpagtere af restauranten i badmintonklubben fjerner pomfritter og frosne burgere fra menukortet - til idræt hører nemlig nærende kost
Sund mad og idræt hører sammen. Det gør pomfritter, frosne toast og badminton ikke. Derfor er konceptet klart hos de to unge kvinder, der har overtaget forpagtningen af restauranten i badmintonklubben HBC: Frituremad er bandlyst! - Den daglige kost skal være nærende kost, og derfor er al vores mad hjemmelavet. Vi forpagter ikke en grillbar, men en restaurant, hvor alt er lavet fra bunden. Man vil ikke se os servere grøntsager fra fryseren. Vores burgere og sandwiches er hjemmelavede, og maden er fedtfattig med masser af vitaminer. Den skal hænge sammen med den idræt, der dyrkes på stedet, siger Lillian Schrøder, der er uddannet kok og Judy Jensen, der skal stå for den daglige servering. Sammen har de startet firmaet "PS Catering". Begge er "Hvidovrepiger fra barnsben" og er kendte fra Restaurant Halvleg i Frihedens Idrætscenter, hvor de arbejdede under den tidligere forpagter. Men lysten til at starte selv var stor, så da forpagtningen af HBC's restaurant blev ledig, slog de to kvinder hurtigt til. Første åbningsdag var i mandags, og på lørdag den 7. januar afholdes der reception fra kl. 14.00-16.00 i restauranten på 1. sal. Indtil da knokler Lillian og Judy i køkkenet og lærer "familien HBC" at kende. I badmintonklubben færdes nemlig alle generationer - mange, der ovenikøbet har været med til at bygge badmintonhallen i sin tid. - Vi véd, at der er mange generationer i HBC og mange forskellige slags idrætsmennesker: Elitefolk og motionister. Derfor serverer vi heller ikke udelukkende pasta og salater. Der vil også være en dagens ret med sovs og kartofler. Og vi tager også hensyn til, at menuen ikke står på stegt flæsk, når elitespillerne træner. Maden rettes ind efter klientellet, forklarer Judy Jensen. Forpagterne leverer også mad ud af huset til større og mindre selskaber - her er ingen fast menu, men alt laves efter aftale med kunderne. Derudover kan man også holde fest i HBC's lokaler og selvfølgelig bestille mad i restauranten til lejligheden - sålænge der ikke er stævner i hallen. PS Catering kan også levere smørrebrød til firmaets frokost, og man kan - ved egen afhentning - bestille dagens ret og mad "ud af huset". ark