Langhøjskolen 7.B er med i sparekonkurrence

Artiklens øverste billede

Hvad giver bedst resultat på energibundlinjen - at udskifte samtlige glødepærer i skolens lamper med A-pærer, eller at slukke halvdelen af dem? Vil der mon være varmt vand i omklædningsrummets brusere om 20 år? Hvor meget energi bruger skolen hver dag på at holde skolemælken kold - og klasseværelserne varme? Det er spørgsmål som disse, der vil summe i hovederne på de 1.581 skoleelever, der de næste fem måneder deltager i SEAS-NVEs store energisparekonkurrence SKOLEduel. 55 folkeskoler har tilmeldt sig - heriblandt Langhøjskolens 7.B. I tæt samarbejde med energiforskere fra Risø og pædagogiske eksperter har SEAS-NVE udviklet et komplet undervisnings- og baggrundsmateriale, som lærere i folkeskolen kan anvende. Den viden eleverne opnår, vil blive testet i en række delkonkurrencer undervejs i SKOLEduellen. Blandt andet gennem opgaver der skal løses sammen med elevernes familier. Ud over selve energiduellen skal eleverne også præsentere en fremtidsvision for, hvordan deres skole vil se ud i år 2026 - ikke mindst i forhold til energikilder og energiforbrug. SKOLEduellens førstepræmie er en fest for hele skolen med liveband, underholdning og mad. Miljøminister Connie Hedegaard vil overrække førstepræmien til vinderklassen den 12. marts 2007. SEAS-NVE vurderer, at mange folkeskoler kan spare helt op til 25 procent på deres nuværende samlede energiforbrug. Det svarer til en årlig besparelse på næsten 100.000 kr. - penge der i stedet kan bruges til forbedringer som udskiftning af nedslidte borde og stole, nye elev-pcþer eller flere undervisningsmaterialer og lærertimer. SKOLEduellen kan være med til at forbedre elevernes og lærernes energivaner kraftigt. Resten af det fulde sparepotentiale kan hentes på konkrete forbedringer af skolernes energisystemer, hvilket er fuldt tilladt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.