Hunden kom syg hjem fra pensionen
Den store hvalp Lupo åd et stykke tæppe og måtte opereres - nu strides ejeren og pensionen om regningen
Minderne efter en sen sommerferie i september er i nogen grad blevet spoleret for to skævinge-borgere, Søren Mortensen og hans kæreste Maria. Parrets store hundehvalp, et syv måneder gammelt eksemplar af den meget store slædehunderace Alaskan malamute, havde været i hundepension på Lille Aagaard, der også ligger i Skævinge. "Han var rigtig glad, da vi hentede ham", fortæller Maria. "Men da han kom, hjem varede det ikke længe, inden han begyndte at kaste op. Til sidst kunne han end ikke holde vand i sig." Lupo måtte en tur til dyrlægen om lørdagen, dagen efter, at han var blevet hentet ved pensionen. Han fik medicin, men det gav intet resultat, og hunden fik det værre. Dagen efter tog parret igen til dyrlægen, og her valgte man at åbne hunden.
Slugt tæppe
Det viste sig, at den unge hund havde slugt et stort stykke af et tæppe. Det var rullet sammen til en klump på størrelse med en tennisbold og havde sat sig fast i tarmen. Og tæppet?Det havde hunden tygget i sig, da den på pensionen blev sat ind for at lege med en anden hund. Derfor kontaktede parret hundepensionen, men da dennes forsikringsselskab ikke ville udbetale en erstatning, har indehaveren Majbrit Lissau afvist at gribe i egen lomme. "Forsikringsselskabet bliver ved med at sige, at ejeren af hunden på forhånd skulle have meddelt, at den ikke måtte komme i nærheden af tæpper eller andet, den kunne æde", siger Majbrit Lissau. "Det er absolut ikke fordi jeg har været negativ over for parret, og jeg har også siddet og snakket med forsikringsselskabet sammen med dem.Problemet er, at hunden lige så godt kunne have spist noget derhjemme, der kunne have gjort den syg. De har indleveret dyret på egen regning og risiko, og vi er jo ikke ude på at ødelægge folks dyr. Men nogle gange er uheldet ude."
Forsikringen uenig
For at få forsikring skal der nemlig være et vist element af af skyld - og det mener forsikringsselskabet altså ikke, at der er. Men den forklaring køber Søren Mortensen ikke: "Hun må være forberedt på, at en hund på den alder kan finde på at æde ting, og selv vidste vi ikke, at han gjorde det," siger han. Det mener hverken Majbrit Lissau eller forsikringsselskabet. "Hunden har jo ikke gået for lud og koldt vand.Vi har holdt opsyn, og forsikringsselskabet har sagt, at de skal kunne bevise, at jeg har lavet en fejl. Derfor er de blevet henvist til at sagsøge for at få pengene - og jeg har også sagt til dem, at de kan spørge en advokat til råds, hvis de har en blandt deres bekendte." Søren Mortensen regner næppe med, at sagen kommer så langt. "Det er også et spørgsmål om økonomi.Oven i dyrlægeregning vil en advokat være en ekstra belastning," mener han.