Gymnasieelever vil nedlægge undervisningen i protest

Mens lærerne på Frederiksborg Gymnasium foreløbig har droppet at strejke i protest mod kommende besparelser, så nedlægger eleverne i dag undervisningen i fire timer

 

Eleverne på Frederiksborg Gymnasium nedlægger sandsynligvis undervisningen her til formiddag. Eleverne mødes klokken 9.45 til et fælles møde, og hvis der er tilstrækkelig stor opbakning, så vil de droppe undervisningen klokken 10-14 og i stedet bruge tiden på at planlægge protest-aktioner mod de besparelser på 350 millioner kroner på gymnasieområdet, som der udsigt til i finansloven. Lærerne på Frederiksborg Gymnasium har foreløbig valgt ikke at nedlægge arbejdet, sådan som det sker på en lang række andre gymnasier landet over. Men lærerne får svært ved at arbejde. Eleverne har nemlig planer om at spærre adgangen til lærerværelset kl, fortæller elevrådsformand Jens Antoft. "Vi er nødt til at gøre et eller andet for at få politikerne på Christiansborg til at forstå alvoren. Besparelserne vil betyde, at vi skal være 35 eller måske helt op til 37 elever i klassen. I dag er vi 30 elever, og det er mere end klasselokalerne og vores faglokaler er beregnede til. Derfor vil besparelserne gå alvorligt ud over kvaliteten af undervisningen," siger Jens Antoft.

Truer med at besætte gymnasiet

Dagens aktion vil blive fulgt op med senere aktioner, hvis ikke der sker noget. Eleverne bebuder allerede nu, at de vil besætte gymnasiet fra den 20. november, hvis Dansk Folkeparti og regeringen fastholder finanslovsforslaget. "Det virker absurd, at regeringen på den ene side vil have verdens bedste uddannelsessystem, og så på den anden side skærer ned på gymnasie-området, som er hele fundamentet for de videregående uddannelser," siger elevrådsformand Jens Antoft.

Bertel Haarder. Overdrevet

Undervisningsminister Bertel Haarder afviste i aftes, at der er lagt op til besparelser på 350 millioner kroner. Ifølge elever, lærere og rektorer opstår forringelsen, når gymnasierne overgår til selveje. I den forbindelse falder tilskudet pr. elev i forhold til det, der var aftalt i forbindelse med gymnasiereformen. Men det afviser Bertel Haarder, som fastholder at overgangen er udgiftsneutral: "Regeringen har både taget højde for stigende elevtal og administration, så vi overholder aftalen om udgiftsneutralitet. Og jeg er sikker på, at når Gymnasieskolernes Lærerforening får sat sig ind i tallene, så vil de se, at jeg har ret," siger Bertel Haarder til Ritzau ifølge DR.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.