Gymnasium sætter tidligt ind mod druk

Frederiksborg Gymnasium har fokus på elevernes drikkevaner i 1. G. Rusmiddel-konsulent skal hjælpe elever med problemer

 

En tidlig indsats skal sikre, at eleverne på Frederiksborg Gymnasium og HF ikke drikker mere, end at de kan få et tilfredsstillende udbytte af undervisningen i skolen. "Vi tror på, at det kan betale sig at lægge en god grund for fornuftige alkoholvaner hos de unge. Derfor søger vi at påvirke eleverne i 1.g og 1.hf," fortæller inspektor Ditte Smith fra Frederiksborg Gymnasium og HF. Eleverne lærer i deres første naturvidenskabelige forløb om alkohol og dens virkning på kroppen. I faget bliver de også bedt om at udfylde et spørgeskema om deres alhokolvaner og eventuelle kendskab til euforiserende stoffer. Spørgeskemaet er anonymt og danner baggrund for en rusmiddel-dag, som gymnasiet arrangerer i samarbejde med Frederiksborg Amts Misbrugscenter. Endelig har gymnasiet udpeget en rusmiddel-konsulent - en lærer og studievejleder som eleverne kan henvende sig til, hvis de har problemer med alkohol eller euforiserende stoffer. "Jeg ved, at hun har haft henvendelser fra elever. Hun kan hjælpe de unge gennem samtaler eller ved at vise dem videre, for eksempel til amtets misbrugscenter, som har særlige tilbud til unge," fortæller Ditte Smith. En undersøgelse af vanerne blandt de elever, der sidste år gik i 1.g eller 1.hf på Frederiksborg Gymnasium, viste, at kun en lille gruppe drenge drikker mere, end godt er. Og en forsvindende lille del af eleverne har erfaringer med andre rusmidler end alkohol. Kun et par enkelte ud af 330 elever havde kendskab til euforiserende stoffer. Skulle en elev blive taget i at ryge hash eller muntre sig med andre stoffer, er reglen i skolens alkohol- og misbrugspolitik ganske klar: Så bortvises vedkommende fra skolen. "Vi har altid haft enkelte, som havde problemer med for meget druk, men det er svært at vurdere, om det er et stigende problem. Nu er det i hvert fald noget, skolen tager hånd om og forsøger at afhjælpe," siger Ditte Smith.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.