Beboere utilfredse med centerplaner

Massiv kritik på borgermøde af planer om at bygge butikker og boliger på hjørnet af Skansevej og Tamsborgvej

Artiklens øverste billede
Omkring 40 beboere fra området omkring Tamsborgvej og Skansevej var mødt frem til borgermødet mandag aften.

 

Beboerne i området omkring Tamsborgvej, Skansevej og Dyrehavevej er alt andet end begejstret for planer om at forvandle et af områdets sidste grønne pletter til et nyt centerområde med butikker og boliger. Hillerød Kommune inviterede mandag aften til borgermøde om lokalplanforslag 341, som vil tillade et blandet bolig- og butiksbyggeri på 2400 kvadratmeter på hjørnet af Tamsborgvej og Skansevej. Omkring 40 personer takkede ja til invitationen, og i den lille time, som Hillerød Posten overværede, var der ikke en eneste af de fremmødte, som bakkede op om kommunens planer. "Hvem er det, der gerne vil have mere byggeri og nye butikker i det område? Jeg har talt med mange beboere, og jeg har ikke mødt en eneste, som ønsker flere butikker," lød det for eksempel fra Hanne Erritzøe på Dyrehavevej. Hun gav ligesom flere andre udtryk for, at hun frygter mere trafik i et i forvejen trafikbelastet område: "Det her lokalplanforslag vil give meget mere trafik i området. I forvejen kan vi ikke sove for larmen fra busser, taxaer og biler, der skal til og fra sygehuset," sagde hun. Lokalplanforslaget lægger op til, at der kan bygges med en bebyggelsesgrad på 75 procent på grunden. Det er tre gange så meget, som kommuneplanen tillader, og derfor skal der også et tillæg til kommuneplanen, hvis det to-og-en-halv-etager høje centerbyggeri skal tillades. "Kommuneplanen må vel være udtryk for politikernes ønsker. Hvorfor vil man så pludselig tillade et byggeri, som giver en meget større fortætning end man hidtil har ønsket," spurgte en borger.

Stationsnært

Formanden for teknisk udvalg Sven-Ove Larsen (C) forklarede, at kommunen er pålagt at udvikle den del af bymidten, som ligger indenfor det stationsnære område, det vil sige mindre end 1000 meter fra Hillerød Station. "Dette område er en del af den nye bymidte, som vi er forpligtet til at udvikle ifølge regionplanen," sagde Sven-Ove Larsen med henvisning til regionsplanen fra 2005, hvor Hillerød er udpeget som regionalt detailhandelscenter. Det er HHM Byg, som har henvendt sig til kommunen med forslag om at bygge på den grønne hjørnegrund. Hvis lokalplanen ender med at blive vedtaget, så vil grunden blive udbudt til salg af kommunen, og her vil det ikke alene være prisen, der afgør salget. Bygherren skal også leve op til en række krav fra kommunen, blandt andet om at sikre en samlet arkitektonisk løsning. Ud over byggeriet indebærer lokalplanforslaget også, at der skal laves en trafikløsning for hjørnet Skansevej-Tamsborgvej. Krydset er udpeget som et såkaldt sort plet-område på grund af mange uheld, og derfor skal der laves en løsning, der kan sikre bløde trafikanter som cyklister bedre end i dag. Sidste frist for indsigelser mod lokalplanforslaget er 13. september.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.