Favrskov skal være grøn, ren og mangfoldig

Favrskov kommune er præget af smuk natur, åbent land, skov, bakker, åer, landsbyer og mindre byer. Samtidig er der kort afstand til større byer som Aarhus, Randers, Viborg og Silkeborg.

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

Men klimaforandringerne er over os, og stiger temperaturen er konsekvenserne uhyggelige. Vi kan ikke vente på, at teknologien løser problemet for os. Der skal handles, og det er ikke nok med ord og planer.

Energi i Favrskov

SF arbejder både på landsplan og lokalt for at begrænse CO2-udledningen og andre trusler mod klima og miljø. Det er nødvendigt, hvis vi skal reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Favrskov kommune skal ikke bare gå foran, men også motivere borgere, institutioner og virksomheder til at gå med.

Opgaven er på den ene side at minimere energiforbrug og på den anden side at producere mere ren energi ved hjælp af vedvarende energikilder som jordvarme, varmepumper, biogas, solceller og vindmøller. På landsplan arbejder SF for at modvirke økonomiske og bureaukratiske hindringer for miljø- og energimæssige tiltag.

Kommunens klimaplan opererer med 50% reduktion af CO2 i 2025. Hvis vi skal nå 70% i 2030 skal der handles nu. Derfor skal Favrskov Kommunes nybyggeri og projekter planlægges og vurderes i forhold til bæredygtighed, energiforbrug og mulig energiindvinding i form af f.eks. solceller.

De indsatser, SF peger på, vil samtidig kunne medføre reduktion af produktion og brug af biomasse, der i dag kaldes vedvarende energi, men som er en både arealkrævende og CO2-belastende energiform. Favrskov kommunes biomasseplan bør derfor revideres i h.t. ny forskning på området.

Miljøet i Favrskov

Vi skal lægge vægt på giftfri landbrugsproduktion, som kan levere sunde fødevarer produceret på bæredygtig vis. Derved skåner vi også vores vandløb og grundvand mod forurening med næringsstoffer og pesticider.

SF vil beskytte vores drikkevandsressourcer mod forurening fra både landbrug og private parceller. Rent vand er stadig et gode i Danmark, men ingen selvfølgelighed.

SF vil fortsat arbejde for at minimere forbruget af plast til engangsservice og andre unødvendige plastprodukter. Som minimum skal anvendes plast, der kan genanvendes.

SF bifalder bestræbelserne på udvidet affaldssortering, herunder indsamling og genanvendelse af f.eks. bioaffald og plastprodukter.

Naturen i Favrskov

Favrskov Kommune er fra naturens side en grøn kommune, men skal vi bevare det givne, skal vi også tænke grønt og ikke begrænse eller skade Favrskovs natur.

Netop coronaåret 2020 viste os, i hvor høj grad vi har brug for at komme ud i naturen og væk fra asfalten. SF vil derfor arbejde for udvidelse af vores naturområder, så der både er plads til den mangfoldige natur og vores behov for at færdes i den.

Favrskov er også en tilflytterkommune. SF-Favrskov kæmper for, at vi udbygger med nænsomhed og omtanke. En vis bymæssig bebyggelse i form af etagebyggeri er nødvendig; men nyt byggeri skal æstetisk passes ind i eksisterende bymiljø, landskab og natur. Som udgangspunkt ser SF gerne adskilligt flere energivenlige, almene boliger.

Kontakt os

Vil du vide mere om SF-Favrskov, kontakt da

formand Laila Jerming Graf: lailajesp@hotmail.com

vores byrådsmedlem Søren Frandsen: frands191@gmail.com

eller byrådskandidat Søren Sloth: basbasun@gmail.com

Denne artikel er sponsoreret af SF-Favrskov

Facebook: www.facebook.com/sf.favrskov

Hjemmeside: www.sf.dk/favrskov

Tlf.: 26 99 55 33

Adresse: Skolevangsvej 61, Sall, 8450 Favrskov

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.