5.600 kommunale medarbejdere skal hjælpe politiet i Nordsjælland
Fremover får politiet endnu flere øjne og ører på gader og stræder i kampen om at skabe tryghed for borgerne i Nordsjælland og modvirke kriminalitet.
På en konference på Pharmakon i Hillerød torsdag præsenterede Nordsjællands Politi nemlig et nyt partnerskab mellem politiet og alle 13 nordsjællandske kommuner, som betyder, at 5.600 kommunale medarbejdere, blandt andet hjemmeplejere og gartnere, bliver tilknyttet politiets sms-tjeneste "Tryg Politi".
"De skal, ligesom de øvrige cirka 12.000 borgere som er tilmeldt ordningen, hjælpe os, hvis vi har et signalement på en kriminel eller en ældre person, som er bortgået fra sit hjem. Så har vi en mulighed for at opklare sagerne hurtigere og bedre - og det er en stor hjælp. Vi har opklaret cirka 20 sager direkte på baggrund af meddelelser fra "Tryk Politi", og så har vi fået en lang række henvendelser, som har bidraget til opklaring af andre sager i den tid ordningen har eksisteret," siger politidirektør ved Nordsjællands Politi, Finn Borch Andersen til Lokalavisen.dk.
Se hvordan politiets sms-tjeneste virker i praksis: KLIK (virker ikke mobilt)
Og netop at få de kommunale medarbejdere med i ordningen har en stor betydning, mener politidirektøren:
"De er ude på gader og stræder og bevæge sig rundt også mens andre er på arbejde, så deres observationer vil være guld værd," siger han.
På torsdagens konference i Hillerød skal borgmestrene og politiet blandt andet også diskutere, hvordan samarbejdet kan udvides med yderligere tiltag i fremtiden.
Bliv ven med Lokalavisen.dk på Facebook, og få vores tophistorier på din væg - KLIK HER