Brabrand Kulturuge sikrer liv i byen

Masser af liv i byen og sammenhold på tværs er resultatet af traditionen Brabrand Kulturuge

Artiklens øverste billede
Børge Bang og Anna Sylvester-Hvid fra Det Gamle Gasværks bestyrelse håber på et stort antal gæster under Brabrand Kulturuge.

På 14. år stabler frivillige en hel uge med masser af kultur på benene i Brabrand fra 13. til 22. september.
Det gør de ikke kun for at hygge sig med teater, kunst, musik, fællesspisning og foredrag, men i lige så høj grad for at skabe liv i byen.
“Det værste, der kan ske for en by, er jo, at den bliver en soveby i takt med, at de små butikker lukker. Et stort lokalt arrangement som kulturugen skaber liv i byen og gør byen attraktiv at bo i,” siger Børge Bang, der er formand for bestyrelsen i kulturhuset Det Gamle Gasværk.
“Vi vil gerne have, at Brabrand står som en levende by, og at folk føler sig som en del af byen,” fortsætter Anna Sylvester-Hvid, der er med i Gasværkets bestyrelse og er kunstnerisk leder på stedet.
Gasværket er det overordnede omdrejningspunkt og tovholder på kulturugen.

Et historisk tilbageblik

Egentlig blev kulturugen etableret af byens fællesråd helt tilbage i starten af 1990'erne. Men det ebbede stille og roligt ud. Først da Brabrand-borgerne fik lov at leje gasværksbygningen i 1998, blomstrede kulturugen for alvor op.
“Selvom vi stod midt i en ruin, så var der gasvarmere tændt, så vi holdt fest og havde udstilling. Der var en meget stor pionerånd i den perriode, og det er der på sin vis stadig,” siger Anna Sylvester-Hvid.

Sammenhold og netværk

Siden er kulturugen vokset støt til det, den er i dag, og udstillinger, koncerter, foredrag og lignende er blevet mere ambitiøse lyder meldingen.
Mange af de “optrædende” i løbet af ugen er lokale borgere, og selvom Gasværket er det overordnede omdrejningspunkt, så bliver hele byen inddraget i festlighederne.
“Sådan en kulturuge gør, at man lærer hinanden at kende på tværs, og det skaber fællesskab og sammenhold. Man får et godt netværk og bliver godt integreret i byen ved at være med, og faktisk kan vi se, at nye tiltag i byen dukker op på baggrund af kulturugen, fordi nye bekendtskaber opstår gennem ugen,” siger Anna Sylvester-Hvid.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.