Østeuropæere bruger Rudeskov som losseplads

Østeuropæere sviner systematisk Rudeskovs små søer til med affald. Sportsfiskere og skovløber er godt trætte af svineriet

Artiklens øverste billede
Så meget østeuropæisk affald og emballage indsamlede Peder Lichtenberg ved Løjesø for en måned siden. I løbet af sommeren har han fyldt fem-seks sorte affaldssække med østeuropæisk skrald fra Rudeskov. Foto: Peder Lichtenberg

Store mængder østeuropæisk affald har de seneste måneder skæmmet søerne i Rudeskov - til stor gene for både sportsfiskere og den lokale skovløber. "Vi taler om kæmpe mængder udenlandsk affald, der ligger rundt om søerne hver uge. Jeg kan selv samle flere poser fyldt med dåser, flasker og andet mademballage hver uge omkring Løjesø og Agersø i Rudeskov. Det er noget svineri at se på," siger Peder Lichtenberg fra Birkerød, der som ivrig sportsfisker kommer ved søerne i Rudeskov flere gange om ugen. Han oplever, at det er de samme personer fra Østeuropa, blandt andet polakker, der ingen respekt har for den lokale natur, og som sommeren igennem overnatter ulovligt på skovens p-pladser.

Ingen dialog

Det billede kan den lokale skovløber, Lars Hansen, der bor i Rudeskov, nikke genkendende til. "Jo flere østeuropæere, der er i lokalområdet, jo mere affald ligger der i skoven," siger Lars Hansen, der flere gange om ugen kører en runde i Rudeskov og samler udenlandsk affald op. Han har flere gange forsøgt at komme i dialog med de østeuropæiske skovgæster, men forgæves. "De taler ofte kun polsk og gebrokkent tysk, og når jeg forsøger at forklare dem reglerne på engelsk, plejer de at lade som, at de ikke forstår mig," siger skovløberen, der ærgrer sig over, at Rudeskov bruges som losseplads. "Det irriterer mig grænseløst. Rigtig mange borgere bliver generet af affaldet, og det er mig som skovløber, der får en sur smiley af dem," siger Lars Hansen. Han har imidlertid svært ved at komme bunken af affald til livs. "Vi er to skovløbere i Rudeskov, men skoven er på næsten 600 hektar, så vi har slet ikke ressourcer til at tilse arealerne så ofte, som vi gerne ville," siger Lars Hansen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.