Fartbøder på stribe

Politiets blitzlys blænder for foden af Hørsholms stejleste bakke. En lidt lusket placering af fartkontrol, lyder det fra en lokal bilist

Artiklens øverste billede
85 bilister er i de sidste 10 dage røget i politiets fartfælde på Usserød Kongevej omkring nr. 113. Foto: Morten Timm

Der er gang i blitzlysene på Usserød Kongevej - næsten som den røde løber til en filmpremiere.

Bilister på stribe ryger i politiets fartfælde. Meget ofte står færdselspolitiets automatiske trafikkontrol klar netop på Kongevejs-strækningen ved Lyngsø Allé og Ford.

Frustrationen over at få en fartbøde på vej ned ad Hørsholm måske stejleste bakke rammer mange bilister.En af dem er Lars Hauth fra Hørsholm. Han synes, det er lidt lusket.

Inden for de sidste 10 dage har færdselspolitiets automatiske fartkontrol foretaget tre målinger og har blitz'et 85 bilister med for høj fart.

Som at stjæle

"Lige efter jeg blev blitz'et, følte jeg mig krænket og syntes, at det her var en ren pengemaskine for politiet. Det er næsten umuligt at holde farten under de 50 km/t. Det er ned ad bakke, og du er nødt til at bremse for ikke at komme over fartgrænsen. Det er næsten som at stjæle penge fra folk," tænkte den lokale bilist umiddelbart efter forseelsen.

"Jeg er med på, at færdesloven gælder alle steder, og jeg er også helt klar over, at der er et fodgængerfelt, men netop på grund af bakken, er jeg overbevist om, at politiet kan blive ved at snuppe fartsyndere her. Hvorfor ikke lave et trafikbump, der samtidig kunne øge trafiksikkerheden, for selvfølgelig kan jeg godt forstå, at man ikke skal køre for stærkt," tilføjer Lars Hauth.

Måske Usserød Kongevej på denne strækning skulle ændre navn til Bødevej.

Veje nøje udvalgt

Hos færdselspolitiet i Nordsjælland kender lederen af den Automatiske Trafikkontrol (ATK), Søren Kromose Nielsen, godt folks holdning til netop den strækning på Usserød Kongevej.

"Men jeg vil godt afvise, at vi kører ud for at være en pengemaskine. Bilisternes reaktion kan jeg godt forstå, men hastighedsbegrænsningerne gælder alle steder, og man må altså selv gøre noget aktivt for at overholde dem," siger Søren Kromose Nielsen.

Ifølge lederen af politiets ATK er målestederne er udvalgt længe før, man tog fototeknikken i brug.

"De er valgt ud fra om det er skolevej, en vejstrækning med mange uheld og høj gennemsnitsfart eller hvor der generelt kan være utryghed omkring trafikken," forklarer Søren Kromose Nielsen. Endvidere er det påkrævet med 50 meter lige vej på hver side af målervognen.

Fartrekorden

Her i 2011 har politiets fartmåler foretaget 12 målinger på Usserød Kongevej ved Ford og Lyngsøe.

De seneste tre i forbindelse med skolestartskampagnen, hvor færdselspolitiets automatiske fartkontrol har blitz'et 85 bilister med for høj fart.

Mandag den 15. august blev 61 bilister taget for at køre for stærkt. Højeste fart blev målt til 73 km/t - og der blev uddelt klip i otte personers kørekort.

Dagen efter var ATK-enheden igen på plads. 17 bilister blev snuppet, og den hurtigste kørte 63 km/t.

Syv bilister røg i fælden tirsdag den 23. august - og topfarten på 71 km/t kostede et kørekortsklip.

"Foreløbig er rekorden fra i år på 100 km/t," oplyser Søren Kromose Nielsen.

Højmosen og Bolbrovej er to andre vejstrækninger i Hørsholm, hvor fartkontrollen også blitz'er. Her er der i år målt tophastigheder på 80 km/t.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.