Lystfiskerfartøj taget med beruset besætning

Fire betjente i gummibåde ud for Kronborg knaldede lystsejlere på stribe

Artiklens øverste billede
En politiaktion lørdag på Øresunds travle vande, afslørede både erhvervsfartøjer og lystsejlere, der "bøjede" reglerne. Arkivfoto: Carsten Pedersen

En kæmpe maritim politiaktion i Øresund ud for Statshavnen i Helsingør afslørede lørdag eftermiddag både lystfiskerfartøjer med beruset besætning, og fartøjer der overtrådte forbudet mod sejlads i sejlrenden, oplyser Nordsjællands Politi søndag.

Politibetjentene havde travlt

Den store sejler-aktion til søs fandt sted lørdag fra klokken 11.30-17.00, hvor fire betjente i to gummibåde styret af en indsatsleder på land, standsede stribevis af fartøjer, og endte med at udskrive i alt otte bødeforlæg.

Aktionen, der blev til på foranledning af Søfartsstyrelsen, blev iværksat for at håndhæve reglerne om ikke at sejle i trafiksepareringszonen og sejlrenden i det travle farvand mellem Danmark og Sverige, som årligt gennemsejles af omkring 38.000 fartøjer på langs og mange daglige færgeafgange på tværs.

Politibetjentene i de to gummibåde fik en travl eftermiddag, og standsede blandt andet to erhvervsfartøjer, der lever af at sejle glade lystfiskere ud på  Øresund.

Erhvervsfartøj sejlede mod ensretning

"Det ene lystfiskerfartøj blev standset, da man kort før middagstid var på vej i havn, og valgte at sejle mod ensretningen," fortæller Finn Janniche, der står for Nordsjællands Politis maritime indsats.

"Et af besætningsmedlemmerne, som skal være med til at sørge for sikkerheden ombord på lystfiskerfartøjet, blev anholdt på grund af beruselse, og han måtte afgive en blodprøve," oplyser Finn Janniche.

Lystsejlere ser stort på reglerne

Men også de helt almindelige lystsejlere havde tilsyneladende mere end svært ved at kende forskel på Kysttrafikzone, sejlrende og trafiksepareringszone, og politiet måtte hive bødeblokken frem for at notere otte sejlere, som hver især måtte indkassere en bøde på 3.000 kroner.

Derudover uddelte man syv kraftige advarsler til sejlere, der egentlig burde være noterede, men som denne gang slap med skrækken.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.