Falck i forandringens år

Falck i Hinnerup og Hammel holdt nytårparade for 90 personer i midten af Favrskov

Artiklens øverste billede
90 personer fra Falck i Favrskov-området var sdamlet i Skjød forsamlingshus til nytårsparade.

Falck i Hinnerup og Hammel kunne se tilbage på 2009 - året med mange forandringer, omlægning af ledelsen og færre brandudrykninger. Det kom frem under de to stationers fælles nytårsparade i Skjød Forsamlingshus på årets sidste dag i 2009 - det har i et par år været tradition at mødes på midten af Favrskov Kommune.
Det var Keld Svane der bød velkommen. Stationslederen har været leder af begge stationer siden oktober 2009, og er samtidig også stationsleder for ambulancedelen på de to stationer, samt Århus Nord. Dermed er Falck nu opdelt i tre rør, en amublancedel, en brandredderdel, samt en autohjælpsdel. Altsammen for at gøre det mere overskueligt at kunne give et udbud, når kommunerne og regionen med jævne mellemrum kræver det.
Der var nærmest fuld hus i Skjød forsamlingshus med 90 reddere, ambulancefolk, autohjælpere, personale og familie. De kunne høre taler fra stationsleder Keld Svane, Anders G. Christensen (afgående borgmester) - brandstationsleder fra Hammel, Poul Jensen, brandstationsleder fra Hinnerup, Jørgen Mundt, mens sidste taler var den kommunale beredskabschef Steen Eilenberg.
I statusen for 2009 blev det konstanteret at der var 40 brandopgaver i Hinnerup i år, modsat 52 sidste år. Der var 92 brandopgaver i Hammel i år, modsat 101 sidste år.
Stationerne kørte tilsammen i 2009 ca. 530.000 km – Falck udførte ca. 13.000 opgaver – og til det blev der brugt ca. 1.485.300 min.
På ambulancesiden blev det til ikke mindre end ca. 2240 ambulanceudrykninger i 2009, samt ca. 4.200 transporter med liggende patienter.
Læs Keld Svanes tale nedenunder

Stationsleder Keld Svane bød velkommen i Skjød Forsamlingshus

Staionsleder Keld Svanes nytårstale

Kære gæster, kære familiemedlemmer og kære medarbejdere. Jeg er meget glad for det store fremmøde – det er rart med så stor en opbakning, som dybest set vidner om en lyst til sammenhold. Tusind tak for det.
Jeg har jo ikke været på Station Hinnerup og Station Hammel særlig længe. Jeg kom hertil i oktober måned, og når jeg tænker nogle år tilbage, så er de tanker der dukker op omkring de her 2 stationer meget positive. Det er nogle rare steder at komme. Positive og venlige mennesker der kommer en i møde. Man får en fornemmelse af, altid at være velkommen.
Det er rigtig dejligt så at opleve, at de forestillinger og tanker omkring de her steder holder stik.
Jeg vil samtidig på Falck´s vegne benytte lejligheden til at takke vores samarbejdspartnere for året der er gået. Det gode forhold der er mellem de forskellige partnere, har helt sikker stort værdi, når man mødes under ofte alvorlige omstændigheder.
På trods af, at vi gennem årene har været vant til en arbejdsplads i bevægelse, vil 2009 fremstå som et særligt år, der bestemt har stået i forandringens tegn.
Implementeringen af ny ambulancekontrakt, der har fyldt meget i vores hverdag, og har gjort, at den samdrift vi kender fra tidligere, mere eller mindre er forsvundet.
Falckmanden der tidligere udførte alle mulige opgaver, bliver nu mere dedikeret til en bestemt type af arbejdsopgaver.
Der har været en forandring i vores organisation via opdeling i det vi kalder de 3 rør, Assistance – Brand – Ambulance. Det blev udført med henblik på at
være rustet til opstarten af de nye ambulancekontrakter, herunder en styrkelse af den præhospitale indsats, samt ønsket om en øget fokusering på Branddelen og Assistancedelen.
Disse ændringer har bla. for "os her " betydet at autokøretøjerne er flyttet fra Hinnerup til stationer hvorfra der udføres autoassistance.
Døgnvagten eksistere ikke længere i Hammel men der er nu i stedet kommet en effektiv vagtform.
Det samme er sket i Hinnerup, dog kører der ikke ambulance ud i aften- og nattetimerne længere.
Der er reddere herfra der er flyttet til andre stationer og der er kommet nye kolleger til os.
Jeg vil gerne ønske dem der er rejst til andre stationer held og lykke, og dem der er kommet til -velkommen.
For mit eget vedkommende er jeg nu Stationsleder Ambulance for de 2 stationer her og en station inde i Århus, og ambulancedelen er altså nu det område jeg beskæftiger mig mest med. Bjarne Jørgensen er Stl. Brand for blandt andet Hinnerup og Hammel.
Der har han jo en stor hjælp i Poul og Jørgen, og jeg håber I 2 vil være trygge ved også at komme til mig. Det er ikke sikkert at jeg kan hjælpe jer, i så fald det bliver alt for fagspecifikt, men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at vi får et konstruktivt samarbejde fremadrettet.
Jeg vil lige komme med nogle få opgørelser vedr. Ambulance og Assistance. Vedr. Brand – så er det noget Poul og Jørgen selv kommer ind på lidt senere.
Stationerne kørte tilsammen i 2009 ca. 530.000 km – Udførte ca. 13.000 opgaver – og til det blev der brugt ca. 1.485.300 min.
På ambulancesiden blev det til ikke mindre end ca. 2240 ambulanceudrykninger i 2009, samt ca. 4.200 transporter med liggende patienter.
I løbet af et helt år kan det ikke undgås at der vil opstå nogle slemme episoder, både på ambulancesiden og brandsiden , hvor I har været en del af redningsmandskabet. Opgaverne er jo forskellige – og der er større og mindre hændelser i mellem hinanden – men for mange af jer – er der opgaver som ligger i baghovedet – og der vil være opgaver som i allerhelst vil glemme – eller putte langt væk inde i jer selv.
Der er jo forskel på jer og så "dem" derude. Redningsfolk kan ikke sige nej tak – til en svær opgave. Nej, I skal køre helt frem til hver eneste opgave – uanset hvad der venter. Alle ved i gør jeres bedste, og når man gør det, kan jeg - og vi ikke forlange mere af jer.
Det eneste jeg har en forventning om er, at i er gode ved hinanden – gode til at tale sammen, og bearbejde de indtryk der kommer, så I er klar til den næste opgave, og klar til at være tilstede derhjemme hos jeres nære, når I har fri.
I Hinnerup køres der også mange siddende patienter. I 2009 blev det til ca. 3.400 ture – og ca.140.000 km.
I er i kontakt med rigtig mange mennesker over hele dagen, og skal dermed lægge øre til meget, over lange afstande. Det kan være en dårlig besked fra sygehuset eller for dens sags skyld noget helt andet, men jeres helt rolige og specielle måde at takle disse patienter på gør, at en måske "træls" køretur bliver vendt til noget positivt.
Modsat 2010 har vi jo i år i Hinnerup også haft mulighed for at hjælpe vores abonnenter i forhold til autohjælp.
Det drejer sig om starthjælp – bugseringer af biler – fritrækninger –anden og koen osv. Der blev i 2009 kørt ca. 3.000 ture og over 150.000 km. Også her har i gjort en forskel – for vores abonnenter.
Vi har gode nysgerrige elever, og de udtrykker glæde ved at være i Hinnerup og Hammel, og det har I alle en stor andel i.
Ud over jer der sidder i bilerne– har vi god støtte i Frank, Severinsen og Lisbeth. I yder en stor indsats for at få detaljerne til at gå op i en højere enhed. I min opstart har specielt du Lisbeth, været en god støtte. Ud over du gør rent på 2 stationer –holder du også styr på kursusaktiviteterne i Hinnerup. Der har været rigtig travlt i den sidste tid, og jeg er rigtig glad fordi du er på de her stationer.
Tusind tak for indsatsen til jer alle i 2009
Det store samtaleemne i 2009 har været omkring udbuddet og dets opstart. Vi har alle været spændte og talt meget om det, og det er foregået i ro og mag, med respekt for hinandens synspunkter, og forståelse for, at det er en politiske beslutning der ligger bag.
2009 har som nævnt, bestemt været et forandrings år
Nu er vi kommet i gang. Vi er kommet godt fra land og jeg synes der er en god stemning på begge stationer, og den gode stemning vil jeg arbejde på at fastholde, og jeg tror og håber I er med på den, så jeg ser frem til 2010 sammen med jer. 2010 vil på den baggrund blive et år med fokus på trivsel og en velfungerende medarbejderstab.
Jeg vil gerne sige tusind tak til hele mandskabet for en flot indsats i 2009
Til veteranerne skal lyde en stor tak. I skal vide det er rart i er her. Det er jo jer der har været med til at udvikle og sætte præg på det gamle redningskorps. Jeg håber i vil blive ved med at møde op, og i er altid velkomne til at kigge ind – når jeres vej falder forbi.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.