Politikere fordømmer drabsforsøget på Kurt Westergaard

Flere politikere fordømmer på det kraftigste drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard og en betjent fra Østjyllands Politi

Artiklens øverste billede
Århus borgmester Nicolai Wammen fordømmer gårsdagens drabsforsøg mod muhammed-tegneren Kurt Westergaard i tegnerens hjem i Viby

Århus borgmester Nicolai Wammen fordømmer gårsdagens drabsforsøg mod muhammed-tegneren Kurt Westergaard i hans hjem i Viby.
Nicolai Wammen siger:
"Jeg fordømmer på det skarpeste det vanvittige og kujonagtige drabsforsøg mod Kurt Westergaard og en betjent fra Østjyllands Politi.
Drabsforsøgene er afskyelige og et angreb på selve demokratiet.
Jeg vil på Århus' vegne udtrykke byens fulde opbakning til Kurt Westergaard, betjenten og deres familier. Vi vil i Århus aldrig tillade, at det bliver formørkede terrorister, der skal sætte rammerne for den offentlige debat og demokratiets virke.
Terroristernes strategi om at sprede frygt og vold må bekæmpes overalt - også i Århus!
Jeg glæder mig samtidig over, at hverken Kurt Westergaard, hans familie eller politibetjenten kom noget til, og at attentatmanden er blevet pågrebet."

Også radikal fordømmelse

Også den radikale leder MArgrethe Vestager fordømmer attentat-forsøget:
"Attentatforsøget på Kurt Vestergaard er et angreb på vores frie retssamfund. Jeg er rasende over, at nogen vil forsøge et sådant mordforsøg. Sådan noget vil vi ikke have i vores land. Det hverken kan eller vil vi acceptere under nogen omstændigheder. Danmark er et frit land. Vi har ytringsfrihed, og det kan ingen ændre på," siger Radikale Venstres gruppeformand Margrethe Vestager.
"Fra radikal side fordømmer vi på det skarpeste angrebet og mine tanker går til Kurt Vestergaard og hans familie, som både i nat og tidligere har gennemgået ting, ingen burde udsættes for, slet ikke i et frit demokrati. Jeg er glad for, at det ikke gik værre, end det gjorde, selvom forskrækkelsen over at blive angrebet på livet så sandelig er slem nok," siger Margrethe Vestager.

DF kræver islamist-overblik

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, forlanger ovenpå drabsforsøget på Kurt Westergaard et overblik over, hvor mange terrorrelaterede islamister, der har ophold i Danmark. Pia Kjærsgaard ønsker udvidede muligheder for udvisning af islamister med tilknytning til terrororganisationer samt, at de allerede eksisterende muligheder udnyttes fuldt ud. "Angrebet på Kurt Westergaard er meget uhyggeligt og virker som en brutal påmindelse om, at tidligere tiders naive indvandringspolitik gør, at vi nu har en gruppe mennesker i landet, som er villige til at bruge vold for at omvælte det danske demokrati i sin nuværende form. Vi er derfor nødt til at gøre det langt nemmere at udvise terrorister og deres sympatisører" siger Pia Kjærsgaard.
"Politiets efterretningstjeneste kender tilsyneladende til Kurt Westergaards attentatmand, hvorfor man må formode, at han er en erklæret terrorsympatisør. Jeg vil derfor forlange et overblik over antallet af den slags militante islamister i Danmark, og samtidig bede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) redegøre for, hvilke muligheder der er for at få udvist kendte islamister til deres oprindelseslande og desuden bede hende tage initiativ til at udbygge udvisningsmulighederne," siger Pia Kjærsgaard.

Thorning: Uhyrligt angreb på demokratiet

Borgmester Nicolai Wammens partifælle og formand Helle Thorning Schmidt er også blandt de politikere, der er på banen med en fordømmelse:

- Det er et helt uhyrligt angreb, som Kurt Westergaard og hans familie har været udsat for i deres eget hjem. Jeg vil gerne sende en varm hilsen til ham og hans familie.
- Det koldblodige attentatforsøg mod Kurt Westergaard er et angreb på det danske demokrati. Vi vil ikke acceptere, at islamistiske fanatikere tror, at de med trusler kan knægte ytringsfriheden. Hele Danmark står bag Kurt Westergaard. Alle demokratiske kræfter må tage skarpt afstand fra terrorhandlingen.
- Det er vigtigt, at politiet og PET får den bedst mulige støtte. Angrebet mod Kurt Westergaard viser, at truslen om terror mod Danmark desværre ikke kan tages alvorligt nok.

Khader hedder Kurt

"I dag hedder vi alle Kurt Westergaard,” siger integrationsordfører Naser Khader i en kommentar til attentatforsøget på den århusianske bladtegner Kurt Westergaard i aftes.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at danske statsborgere overfaldes af fanatiske muslimer, der kræver hævn på grund af en tegning. Det er bekymrende, at terroristen overhovedet kunne komme ind i huset, og PET skal nok se nærmere på Westergaards sikkerhed. Heldigvis var politiet hurtigt var på pletten – det skal politiet have stor ros for,” siger Naser Khader.
”I Danmark skal man kunne leve en tryg tilværelse uanset om man har tegnet Muhammed eller ej. Vores fremmeste opgave er at sikre danske statsborgere tryghed i Danmark. Derfor må vi se på, om det er blevet for nemt for potentielle attentatmænd at kunne agere her i landet,” siger Naser Khader.
Han understreger, at han ikke kender hele attentatmandens baggrund, men at han forventer en tilbundsgående undersøgelse af manden, hans netværk og hele hans baggrund for at være i Danmark. Viser det sig, at han har tilknytning til den somaliske terrorgruppe Al-Shabab, forstærker det Konservatives krav om at gruppen kommer på de internationale terrorlister.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.