Flere hundreder mindede brandofre i Nivå

Støtten og sympatien var massiv blandt de fremmødte, da der tirsdag aften blev holdt mindearrangement foran Nivåhøj 61, hvor to børn i weekenden mistede livet i en tragisk brand

Artiklens øverste billede
Lys og blomster i hundredevis blev lagt foran Nivåhøj 61.

Der blev krammet mere, end der blev talt, da der tirsdag aften var mindeceremoni foran Nivåhøj 61. Men ord kan alligevel heller næppe gøre den brand mere meningsfuld, der lørdag aften tog livet af de to små børn på to og fire år, der blev passet af deres mormor på tredje sal.
Omkring 600 mennesker i form af beboere fra ejendommen, naboer, folk fra lokalområdet, byrådspolitikere og folk langvejs fra var mødt op til arrangementet. Presset for at nå hen og lægge en buket eller tænde et lys blev på et tidspunkt så stort, at man måtte bede folk om at rykke længere tilbage, så der blev plads til alle, der ønskede at mindes de to børn, og lyssætningen blev udvidet til pladsen foran cykelstativerne.
Opbakningen var næsten for meget på en gang for Regine Westphal, der er søster til Anja Ulvedal Jensens svoger og som har startet en indsamling til støtte for den 27-årige kvinde. Indsamlingen er indtil videre nået over 25.000 kroner og skal bl.a. bruges til at genetablere en bare nogenlunde normal tilværelse for Anja Ulvedal Jensen, der ikke havde råd til brandforsikring.
"Det er fuldstændig overvældende det her. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle lokalt og i hele landet, der har bakket op. Tusind, tusind tak," sagde Regine Westphal mellem kram og tårer.
"Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os den her opbakning. Anja er stadig ikke i en tilstand, hvor hun kan klare at være her. Men jeg vil gerne sige tak også til alle i lokalområdet. Selv om der er foregået noget så tragisk, står folk sammen. Det viser sammenhold," sagde Regine Westphal.

Foto: Peter Dahlerup

Viste sympati

De fremmødte havde valgt at deltage i mindehøjtideligheden af vidt forskellige årsager. Fælles for dem var ønsket om at vise medfølelse i en svær tid.
"Jeg kender ikke Anja personligt, men kender hende fra Netto, hvor hun arbejder. Jeg er selv mor, så derfor ville jeg gerne vise min sympati," fortalte Vivi Hansen fra Islandshøjparken om årsagen til, at hun var mødt frem.
Johni Olsen bor også i nærheden, men han havde desuden en særlig årsag til at være kommet. Som medlem af Politihjemmeværnet stod han nemlig vagt om opgangen hele natten og et godt stykke op ad næste dag.
"Jeg har valgt at komme herned for at vise respekt for Anja og dem, der bor her. Jeg har det selv indvendigt sådan," sagde Johni Olsen og satte den ene hånd på hjertet, mens han sank en klump.
"Alle os fire, der stod vagt hernede, er mærkede," sagde han og så ud over de mange hilsner, tegninger og blomster, der blev lyst op af stearinlysene.

Både store og små fra lokalsamfundet såvel som langvejs fra viste respekt og sympati ved mindearrangementet.

Støtte fra hele landet

Imens fortsætter støtten også med at strømme ind i cyberspace, hvor Facebook-gruppen, der blev oprettet søndag til støtte for familien, nu er oppe på over 23.000 medlemmer fra hele landet. Mange af dem har skrevet beskeder på gruppen væg og udtrykt dyb sympati for den berørte familie, og en del danskere i fjerne ender af landet beklagede, at de ikke kan nå at komme til Nivå tirsdag aften og være med til mindeceremonien.
"Kan desværre ikke komme, da jeg bor i Jylland og ingen bil har. Men jeg vil sætte 2 lys i mit vindue til Cecilia og Dennis' minde," skriver en i tråd med flere andre medlemmer af gruppen.
Indsamlingen til Anja Ulvedal Jensen fortsætter. Man kan støtte på kontonummer Reg: 1551 Konto: 1421018.

Op mod 600 mennesker havde på forhånd meldt deres ankomst til arrangementet, og det tal viste sig også at holde.

.

Endnu et lys bliver tændt til minde foran Nivåhøj 61.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.