Sendte dødstrusler til betjent og hans familie - det skulle han ikke have gjort
Ung mand blev vred over at modtage et anklageskrift i sag om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

»Død over dig og din mor«.
Det er et af budskaberne i en Messenger-besked, som en 22-årig mand har sendt til en betjent ved Østjyllands Politi.
»Han skriver alt muligt, det er ret voldsomt,« siger anklager hos Østjyllands Politi, Maria Buus Sørensen, til Lokalavisen Aarhus.
Den 22-årige sendte truslerne via en falsk Facebook-profil.
Truslerne kom dog til et brat ophør, da manden mandag aften blev anholdt af politiet på en adresse i det centrale Aarhus.
Manden er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.
Ret til viden
Mandens vrede mod betjenten blev udløst, da den 22-årige havde modtaget et anklageskrift i en sag, hvor betjentens navn fremgik. Der var tale om en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Hvorfor fremgår betjente med navn i anklageskrifter, Maria Buus Sørensen?
»De sigtede og de tiltalte skal også have mulighed for at vide, hvad de skal forsvare sig imod. En del af det er at vide, hvem de involverede personer er. Vi beskytter betjentene ved ikke at skrive deres personnummer eller adresse.
i Retten i Aarhus erkendte den 22-årige at have sendt beskeden, men nægtede at der var tale om trusler. Han kærede kendelsen.
Der er i øvrigt én gruppe tjenestemænd, som ikke må nævnes med fulde navn i et anklageskrift, oplyser Maria Buus Sørensen.
»Betjente møder tit folk kortvarigt, men ofte vil man som fængselsbetjent gå op og ned af de indsatte i det daglige. De er bare en mere udsat gruppe i forhold til andre tjenestemænd, og det er derfor, vi beskytter dem bedre,« siger hun til Lokalavisen Aarhus.