Politirapporten: Politihund fandt kniv og flygtende mand

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Foto: Niclas Jessen

Tidligt fredag morgen klokken 5.15 ville en patrulje standse en bil med to mænd, som kørte rundt på Trillegårdsvej i Aarhus V. Men i stedet for at standse kørte bilisten hastigt ned ad nogle gader og holdt ind, hvorefter de to mænd løb fra stedet, hvorefter betjentene mistede dem af syne.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En hundepatrulje blev tilkaldt, og politihunden fik hurtigt færten af noget. I noget græs fandt den en foldekniv, der så ud til lige at være blevet smidt, og lidt længere fremme på Kappelvænget fandt den frem til en 18-årig mand, som gik rundt i området. Han erkendte at have været med i den bil, der kørte fra politiet, men han nægtede, at det var ham, der havde smidt kniven. Han blev dog sigtet for overtrædelse af knivloven, og Østjyllands Politi undersøger nu kniven nærmere for spor.

Butikstyv i Trige fængslet
Østjyllands Politi fremstillede fredag klokken 11.00 i Retten i Aarhus en 30-årig mand fra Litauen, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med et butikstyveri, hvor det viste sig, at han var efterlyst af italiensk politi. Torsdag klokken 19.15 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Rema1000 på Lergravvej i Trige, hvor en medarbejder dagen forinden havde fundet en tom æske, hvori der havde været en håndcreme.

Ved gennemgang af videoovervågningen fra butikken kunne butikschefen se, at to mænd den 15. august havde været inde i butikken, hvor de havde åbnet æsken, stjålet indholdet og forladt stedet. Nu var den ene af mændene tilbage i butikken, og butikschefen tilbageholdt ham, mens han kontaktede politiet. Manden erkendte over for butikschefen, at han havde stjålet håndcremen, og de aftalte, at han betalte for den på stedet. Det ændrede dog ikke på, at manden blev anholdt og sigtet for butikstyveri, da politiet ankom til stedet. Derudover kom cremen til at koste ham 500 kroner ekstra, da han blev præsenteret for en straksbøde.

Ved opslag i politiets systemer, kunne betjentene efterfølgende konstatere, at manden var efterlyst af politiet i Italien. Han bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og efterfølgende udlevering til Italien.

Den 30-årige mand blev i retten varetægtsfængslet til den 14. september. Han tog forbehold for eventuel at kære kendelsen til landsretten.

Standset med vinkelsliber i bilen
Torsdag klokken 23.13 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set tre mænd iført mørk tøj arbejde med en vinkelsliber ved en bil, der holdt parkeret ved Ceres Park i Aarhus. Da politiet ankom til stedet, kørte en bil derfra i høj fart. Betjentene satte efter og fik standset bilen, hvori der sad tre mænd på 20, 21 og 25 år, der alle blev sigtet for tyveri fra bil. Ved ransagningen af bilen fandt betjentene en vinkelsliber og noget tilbehør til den. Vinkelsliberen var helt varm, og havde tydeligvis næsten lige været i brug. Efterfølgende fandt betjentene frem til den bil, som de tre mænd tilsyneladende havde forsøgt at skære i med vinkelsliberen, men de havde umiddelbart ikke taget noget med derfra, hvorfor sigtelsen foreløbig lyder på forsøg på tyveri fra bil.

Narkopåvirket mand anholdt efter løbetur
En 19-årig mand havde ikke lyst til at tale til politiet, da en patrulje torsdag klokken 23.45 tog kontakt til ham på gaden i Aarhus Midtby. Betjentene syntes, at manden så narkopåvirket ud, og derfor mistænkte de, at han havde stoffer på sig. Men da de nærmede sig, tog den 19-årige benene på nakken, løb over vejen lige foran en bil, der måtte bremse, og videre ind gennem folk, der hurtigt måtte rykke til side for ikke at blive ramt. Efter en lille løbetur indhentede betjentene den 19-årige på Telefontorvet, hvor han blev anholdt. Han havde ikke noget ulovligt på sig, men han forklarede, at han var påvirket af kokain og alkohol og var gået i panik. Han endte med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at have løbet ud foran bilerne og ind i flere folk på gaden.

Kvinde sigtet for at råbe til indsat i arresten
Torsdag klokken 19.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra arresten i Aarhus, hvor medarbejderne havde set en kvinde stå og råbe ind til en indsat i arresten. Medarbejderne havde flere gange bedt kvinden om at forlade stedet, men da det ikke virkede, blev politiet tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet, blev den 21-årige kvinde sigtet for at have ulovlig kontakt med fanger, hvorefter hun blev bortvist fra stedet.

Brand i bil spredte sig
Politi og brandvæsen rykkede natten til fredag klokken 1.30 ud til en brand på en p-plads ud for Tage-Hansens Gade 3 i Aarhus C. Ilden var startet i en bil og havde hurtigt bredt sig, og der kunne konstateres skader på fem biler, da branden var slukket. Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men politiet mistænker, at branden er påsat og hører gerne fra eventuelle vidner.
Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet via 114.

Brand i lejlighed i Aarhus V
Natten til fredag klokken 4.03 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i en lejlighed på Hammershusvej i Aarhus V. Familien i lejligheden blev kørt til tjek på skadehuset, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Lejligheden blev kraftigt beskadiget af branden. Branden er formentligt opstået ved et komfur, men hvad der præcist er sket, er endnu ikke klarlagt.

Færdsel
Torsdag klokken 8 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, for kørsel uden førerret og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Aarhus C.

Torsdag klokken 17.55 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestergade i Aarhus C.

Torsdag klokken 18.35 skete der et færdselsuheld på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C. En 58-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skt. Pauls Kirkeplads, da hun påkørte en 19-årig kvindelig fodgænger, der var ved at gå over et fodgængerfelt. Der skete dog umiddelbart ingen personskade som følge af påkørslen. Den 58-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Natten til fredag klokken 02.14 blev en 17-årig dreng sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset i en bil af en patrulje på Mundelstrupvej i Tilst.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.