Bedrøvet far til sin søn på flugt: »Overgiv dig til politiet«

Faren til den bilist, der er mistænkt for at køre en betjent ned og flygte, har haft flere besøg af politiet og opfordrer sin søn til at melde sig selv.

Artiklens øverste billede
Tarek Younes har flere gange haft besøg af politiet på sit værksted, og han opfordrer sin søn til at melde sig selv. Foto: Per Øxenholt

Politiet har stadigvæk gang i en massiv eftersøgning efter den 20-årig mand, som fredag i en flugt fra politiet påkørte en 31-årig betjent i ringvejskrydset ved Silkeborgvej.

Betjenten ligger i koma, og politiet har ihærdigt forsøgt at finde den unge mand, som lader til at være sunket i jorden.

Et af de mange steder, Østjyllands Politi har ledt, er i familiens autoværksted ’Mosters Søns Auto’ på Rørdrumvej i Brabrand.

Her har fotografen Per Øxenholt fra Øxenholt Foto mødt faren, Tarek Younes, som er knust over det, der er sket.

»Først og fremmest vil jeg gerne sige, at vi er meget kede af det, og vi synes, det er sørgeligt, hvad der er sket politibetjenten. Ord kan ikke beskrive, hvor kede vi er af, at uheldet skete,« forklarer Tarek Younes og fortæller, at hans søn har haft sine udfordringer i livet.

Alle tror, vi ved, hvor han er, eller at vi gemmer ham, men sådan er det ikke

Tarek Younes, far til eftersøgte Mohamad

Blandt andet at han selv blev kørt ned som ni-årig og fik erstatningspenge som 18-årig, men angiveligt mistede dem til en svindler. Og ifølge Tarek Younes startede det en løbebane med kriminalitet.

»Det hele startede der. Men han er en ganske almindelig person, som har gået i skole, men var uheldig i livet. Vi er meget kede af det i familien, og det er min søn sikkert også, for det var sikkert ikke med vilje. Sådan er han ikke opdraget. Der er mange, der kender mig, og de ved, at jeg ikke opdrager mine børn sådan,« slår Tarek Younes fast.

Han er helt bevidst om, at mange mennesker nu ønsker hans søn hen, hvor peberet gror, men han maner til besindighed.

»Jeg ved ikke, hvad der er sket, men han fik sikkert et chok. Det kan ikke være andet i mine øjne. Min søn er 20 år, og han er lige startet i livet. Han bliver betragtet som en terrorist nu. Sådan er det ikke. Han er født og opvokset her. Har gået i skole her. Vi har været der for ham. Så jeg håber ikke, han bliver betragtet som terrorist. Jeg ved ikke, hvorfor folk har den holdning. Han har påkørt en betjent, som gjorde sit arbejde, men gud ved, hvad der er sket. Så jeg vil opfordre folk til at tænke sig om.«

Tarek Younes forklarer, at han ikke har talt med sin søn efter uheldet, og at han ikke ved, hvor han befinder sig.

»Vi har slet ikke hørt fra ham. Alle tror, vi ved, hvor han er, eller at vi gemmer ham, men sådan er det ikke. Jeg vil gerne vide, hvor min søn er, for det gør ondt i hjertet. Folk skal ikke holde med ham, men de skal heller ikke træde på ham, for han er sikkert skidebange. Han er sikkert i panik. Jeg vil helst, at folk tager lidt hensyn, for min søn er ikke terrorist.«

Tager sønnen kontakt, så vil hans far dog gøre sit for at overbevise ham om, at han skal melde sig selv.

Vi vil gerne have kontakt til nogen, der måske ved, hvor han er

Gert Bisgaard, politiinspektør ved Østjyllands Politi

»Jeg opfordrer ham til at melde sig selv, og jeg håber på at høre fra ham, så jeg kan overtale ham til det. For det her skal overstås for os alle - ham, os og politiet,« understreger Tarek Younes fra sit værksted, der bærer tydeligt præg af, at politiet har været på besøg.

Ved den første ransagning på matriklen blev døre og skabe brudt op, mens et vindue blev smadret.

Og da fotograf Per Øxenholt var tilstede, troppede ordensmagten talstærkt op igen for at tale med de tilstedeværende og lede efter sønnen.

»Jeg forstår godt, at vi får besøg fra politiet. Jeg stoler på dem. Og jeg ved, at man sin søn nok skal blive behandlet ordentligt, hvis han overgiver sig, hvilket jeg synes, han skal. Alt skal ske efter loven, så der ikke sker flere uheld. Jeg beklager alt, der er sket,« slutter faren.

Politiinspektør Gert Bisgaard oplyser til Lokalavisen Aarhus, at politiet har ransaget adskillige steder i håb om at finde såvel manden samt den 19-årige mand, der var passager i bilen.

»Jeg kan ikke komme ind på, hvad vi laver i detaljer, men jeg kan bekræfte, at vi har været rundt og søge hos venner og familie,« siger Gert Bisgaard og fortsætter:

»Vores efterforskning er pågående, og det har den været et stykke tid efterhånden. Men vi vil gerne have kontakt til nogen, der måske ved, hvor han er. Og vi vil også gerne have hjælp fra eventuelle vidner, som vi ikke har talt med endnu.«

Den 31-årige blev påkørt i høj fart, da han var ved at lægge stopsticks ud for at standse bilen. Hans tilstand er stabil, men han er fortsat i koma.

Du kan se hele video-interviewet med Tarek Younes hos Øxenholt Foto.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.