Politirapporten: Kortegekørsel og afgivelse af skud var formentlig optagelser til en musikvideo

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Foto: Øxenholt Foto

Onsdag ved 20.30-tiden modtog Østjyllands Politi flere anmeldelser om, at 5-6 køretøjer kørte i en form for kortege ved Nyringen i Risskov.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Anmelderne havde bemærket, at flere personer stak op gennem soltaget og nærmest sad på taget af bilerne, og at en af dem sad med to pistollignende genstande i hænderne.

Kort tid efter kom der en anmeldelse om, at der fra en af bilerne var blevet affyret skud op i luften gennem et åbent soltag. Da patruljerne ankom til stedet, var køretøjerne væk, men området, hvor der skulle være afgivet skud, blev afspærret, mens der blev foretaget en gerningsstedsundersøgelse.

Her blev det hurtigt slået fast, at der ikke havde været tale om skarpe skud, idet der blev fundet tre patronhylstre fra en signalpistol. Der blev også fundet flere printede pengesedler, der blev sikret til sagen. På baggrund af gerningsstedsundersøgelserne og flere vidneafhøringer kunne det konstateres, at der efter al sandsynlighed havde været tale om optagelser til en musikvideo. Politiet arbejder nu videre med at finde frem til de personer, der deltog i optagelserne.

Cyklende indbrudstyv stoppet af kantsten

Onsdag klokken 19.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et muligt igangværende indbrud på Møllegade i Aarhus C. Anmelderen kunne se en person, der tilsyneladende havde stjålet en dyr racercykel fra stedet og derefter var kørt ud af en port ved Vestergade. Mandens signalement blev sendt rundt til patruljerne i nærheden, og kort tid efter spottede en patrulje på Carl Blochs Gade en cyklende mand, der passede på signalementet. Manden havde dog også ret travlt med at kigge efter patruljen, så han væltede over en kantsten, da han forsøgte at krydse vejen. Betjentene fik herefter fat i den 30-årige mand, der blev sigtet for indbrud i lejlighed.

Vagter tilbageholdt to mænd, der endte med flere sigtelser

Onsdag klokken 16.17 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra nogle vagter, der havde tilbageholdt to personer på Østergade i Aarhus C. Den ene havde vagterne set løbe fra en bil, hvori der lå en kniv, og den anden var blevet taget i at stjæle parfumer fra Salling. Butikstyven, en 29-årig mand, blev ved en visitation fundet i besiddelse af to uåbnede parfumer, en pose skunk og en kniv. Han blev derfor både sigtet for butikstyveri, narkobesiddelse og overtrædelse af knivloven. Den anden, en 28-årig mand, blev fundet i besiddelse af nøglerne til bilen. Her blev der fundet et baseballbat og en fiskekniv. Den 28-årige mand blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Sigtet for narkobesiddelse

Onsdag klokken 14.45 spottede et par betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje to personer, der kom gående ad Jægergårdsgade i Aarhus C. Betjentene havde mistanke om, at de to personer muligvis solgte hash, så de blev begge visiteret. Den ene, en 27-årig mand, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika. Den anden, en 18-årig mand, blev fundet i besiddelse af flere salgsposer med skunk, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Færdsel

Onsdag klokken 8.43 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Hjulbjergvej/Saralyst Allé i Højbjerg. En 63-årig mandlig bilist kom kørende ad Hjulbjergvej og kørte ind i rundkørslen ved Saralyst Allé. Da han kørte ud af rundkørslen igen, påkørte han en 38-årig kvindelig cyklist, der også var på vej rundt i rundkørslen. Den kvindelige cyklist faldt til jorden og slog sit hovedet, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Hun blev dog kørt til kontrol på skadestuen. Den 63-årige mandlige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag klokken 8.48 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En bus, ført af en 57-årig kvinde, kom kørende ad Silkeborgvej og holdt for rødt lys for at krydse Vestre Ringgade. Da lyset skiftede til grønt og bussen kørte ud i krydset, blev den påkørt af en bil, ført af en 22-årig kvinde, der kom kørende ad Vestre Ringgade mod nord. Den 22-årige kvinde havde slået hovedet i forbindelse med sammenstødet og blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen. Hun var dog ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Onsdag klokken 14.04 skete der et mindre færdselsuheld i Åbyhøj. En 12-årig dreng havde leget med nogle kammerater på Bjarkesvej, hvor de havde skubbet lidt til hinanden. På et tidspunkt blev den 12-årige dreng skubbet ud på vejen, hvor en 49-årig kvindelig bilist i samme øjeblik kom kørende med lav hastighed. Bilen strejfede den 12-åriges ben, men han slap umiddelbart uden skader og kunne selv gå hjem efterfølgende.

Onsdag klokken 17.57 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand.

Onsdag klokken 22.42 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel på Niels Juels Gade i Aarhus N.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.