Hvad enten du har planer om at læse til læge, jordemoder, sygeplejerske, arkitekt, it-designer, ingeniør eller noget helt andet, vil du med en htx-hue have et stærkt fundament.
Hvad enten du har planer om at læse til læge, jordemoder, sygeplejerske, arkitekt, it-designer, ingeniør eller noget helt andet, vil du med en htx-hue have et stærkt fundament.

Nyt college skal tiltrække tekniske gymnasieelever

Nyt college for gymnasieelever med en forkærlighed for teknik og naturvidenskab

 Udskriv   Del

Under betegnelsen EnergiMetropol Esbjerg arbejder virksomheder, politikere, organisationer, vidensinstitutioner og universiteter i Esbjerg Kommune kontinuerligt på at udbygge byens nationale position inden for energi og energiteknologi. Seneste tiltag er et college for gymnasieelever med en forkærlighed for teknik og naturvidenskab.

"Vi opretter en collegeklasse for at få unge til at vælge Esbjerg som stedet, hvor de tager både deres ungdoms- og videregående uddannelse," siger rektor på Teknisk Gymnasium Esbjerg, Lars Andersen, med tanke på at der i Esbjerg er mulighed for at tage en lang række videregående uddannelser, som blandt andet peger mod job i den stærkt voksende energisektor.

Netop erhvervslivet i energisektoren vil eleverne i den nye collegeklasse opleve, at deres projekter i studieretningsfagene teknologi, design og innovation får tæt forbindelse til. Det skyldes især, at projektundervisningen vil blive planlagt i tæt samarbejde med to af byens store uddannelsesinstitutioner, Erhvervsakademi Sydvest og Aalborg Universitet Esbjerg. Også Esbjerg Ungdomsskole er klar til at byde ind med kursusfag.

College-eleverne får kost og logi på en af Danmarks flotteste og bedst beliggende skolehjem, Hermitage, som tilhører EUC Vest. Gymnasiet, der er en del af EUC Vest, vil desuden sørge for, at college-eleverne får attraktive fritidstilbud, der kombineret med det tætte samvær og den unikke undervisning skal sikre, at de unge får tre fantastiske gymnasieår at huske tilbage på.

Når Teknisk Gymnasium Esbjerg holder åbent hus den 26. januar, kan man få meget mere at vide om såvel htx-uddannelsen som college-klassen.

Publiceret: 19. Januar 2013 01:12
Del på Facebook
Forsiden netop nu
Ugens annoncer
Se alle ugens annoncer