Leif Fredberg fremhæver gerne Michelle, der blev souschef på servicestationen i Brådebæk blot seks efter skolen. Foto: Carsten Legaard
Leif Fredberg fremhæver gerne Michelle, der blev souschef på servicestationen i Brådebæk blot seks efter skolen. Foto: Carsten Legaard

Nødråb fra Shell: Vi mangler elever

Igennem mange år er eleverne kommet af sig selv. "Men i år står vi med ledige elevpladser, og vi aner ikke hvorfor," siger Leif Fredberg

 Tip en ven    Udskriv    Kommentér   Del
"Vi har prøvet alt. Opslag på skolerne og i diverse jobbaser. Mund til mund metoden. Men det er som om markedet for elever er støvsuget."

Det siger Leif Fredberg, indehaver af syv Shell-servicestationer i København og Nordsjælland.

"Normalt har vi fire elevaftaler på denne tid af året. I år har vi kun to. Og jeg aner ikke, hvad vi har gjort forkert," siger Leif.

Alle syv stationer er godkendte elevpladser og har uddannet elever i mange år - en pr. station. Læretiden er to år, så udskiftningen er tre-fire elever om året.

Vi giver Leif muligheden for at udpege en up-side og en down-side ved elevpladsen på en servicestation:

"Vores elever scorer højest på skolen fordi de er vant til kundekontakt. Her kommer mange kunder igennem, og man lærer hurtigt at falde ind i jargonen. Den der ejer kunden ejer verden," siger Leif.

Down-side kræver en en længere tænkepause.

"Det må være dem der smutter fra regningen. Eleven kan jo ikke gøre for det, men det kan godt give en nederlagsfølelse. Vi forsøger at dele sorger og glæder og hjælper hinanden med at komme over det," siger Leif og får det næsten vendt til en up-side.

"Langt de fleste kunder kommer her jo med en positiv dagsorden og er glade for, at vi er her."

De syv servicestationer har tilsammen 125 ansatte. 12-15 pr station.

"Vi har et godt teamwork og en god stemning. Vi holder os friske ved at konkurrere indbyrdes om, hvem der gør det bedst på en række områder," fortæller Leif.

Interesserede kan kigge elevpladsen ud ved et besøg på Shell Servicestationen ved Ubberød.

Publiceret: 15. April 2011 18:00
Del på Facebook
Se også:
Ugens annoncer
Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Få de lokale nyheder hver dag fra
Lokalavisen.dk