Aktiv Kunst: Glaskunst, skulptur og maleri i Fuglsanghus

Aktiv Kunsts udstilling i Fuglsanghus viser maleri, skulptur og glaskunst udført af tre kendte kunstnere

 Tip en ven    Udskriv   Del

De tre kendte og forskellige kunstnere Hanne Sie, Joseph Salamon og Anders Raad udtrykker sig abstrakt, men har tydeligt naturen som inspiration, og de formår alle tre at give deres værker en aktuel drejning, der gør, at man kan nyde modernismen samtidig med den klassiske dannelse.

Hanne Sies arbejder omfatter, malerier, akvareller og grafik. Farverne er det væsentligste i arbejdet og hun bruger især lyse rene og klare farver. Nogle arbejder er markante og kraftfulde med stærke kontrasteringer i farverne mens andre er blide og rolige.

Hanne Sie har udstillet på mange censurerede udstillinger i Danmark og i udlandet og har udført en række udsmykningsopgaver for private og for det offentlige. Desuden er Hanne Sie repræsenteret med en række værker på såvel danske som udenlandske museer.

Skulptør og grafiker

Skulptøren og grafikeren Joseph Salamon er født i Rumænien og har boet i Danmark siden 1959. Han er uddannet på kunstakademiet i Milano og København og er repræsenteret med adskillige værker på museer i Danmark og i udlandet. Værkerne er ikke naturalistiske, selv om naturen er in-spirationen. Det tankemæssige udgangspunkt er en tredimensional ide, og han arbejder sig frem igennem skitser til et udkrystalliseret forenklet og sammenfattende resultat, der for de monumentale værkers vedkommende passer ind i de omgivelse, de er tiltænkt.

Joseph Salamon udstiller foruden skulpturer også en række af sine grafiske arbejder.

Uddannet glasdesigner

Anders Raad er uddannet glasdesigner fra Danmarks Designskole i 1984. Efter fire år som glaspuster i de små glashytter i Danmark, otte år som lærer på Glas- og Keramikskolen på Bornholm, på Design HTX, Hillerød og på Danmarks Designskole samt ti år som industriel designer har han etableret eget værksted i januar 1999. Anders Raad har en mastergrad i design.

Anders Raads arbejder hører hjemme i nuet, men kan lige så godt opfattes som tidløse. Der er tale om kunsthåndværk med en fornem æstetik, som også indbragte ham Kunstindustrimuseets sølvme-dalje i 2011.

Der er fernisering lørdag den 7. april kl. 14.00 i Fuglsanghus. Åben fredag, lørdag, søndag og 2. påskedag kl. 12 -17.

Udstillingen varer indtil 29. april.

Publiceret: 04. April 2012 08:00
Leveret af Ugebladet
Del på Facebook
Se også:
Ugens annoncer
Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Få de lokale nyheder hver dag fra
Lokalavisen.dk